Вітаємо всіх зі святом!
Бажаємо у Новому році, солодкого життя та нових кулінарних відкриттів!
Вершковий ірис.
Тиражений
ірис - м'який, ніжний і розсипчастий, що
не тягнеться. У магазині тиражений ірис
продається у формі плиток розділених
на квадратики.
Солодкі ласощі на радість дітям і дорослим. Пакетик ірисок, приготованих своїми руками - відмінний подарунок на будь-яке свято.
Для приготування знадобиться
мінімальний набір продуктів: вершки,
цукор і масло. У іриски можна додавати
інші інгредієнти, щоб урізноманітнити
смак, наприклад: какао, каву, горіхи,
корицю, і все що ваша фантазія дозволить.
Ірис
не складно приготувати в домашніх
умовах. Нам особливо пощастило: у нас є
кухонна машина, яка будить постійно
помішувати масу в процесі приготування,
щоб вона не пригоріла та набула необхідної
консистенції. Можна звичайно ж і на
плиті приготувати, але тоді прийдеться
запастися терпінням і помішувати вручну
весь час, а це не багато, не мало 60-90
хвилин (залежно від об'єму: якщо зменшити
кількість інгредієнтів вдвічі, то
знадобитися всього 45-60 хвилин)
.
Вершки
33% - 1л
Цукор - 1 кг
Масло вершкове - 80
г
Ванільний цукор - 2 пакетика
Приготування:
6)
Збивайте поки маса не кристалізується.
Маса повинна стати рихлою і відставати
від стінок - це ознака готовності.
8) Викладіть масу
на аркуш пергаментного паперу, розрівняйте
поверхню шпателем або накрийте другим
аркушем паперу і за допомогою качалки
розкачайте до товщини 1-1,5 см. Зніміть
верхній аркуш паперу і залиште остигати
на 30 хв.
9) Розріжте пласт ірису на
квадратики 1,5 см і залиште підсихати
при кімнатній температурі протягом
доби.
Примітка: поки маса ще м'яка і пластична, можна обрізати нерівні боки пласта і скачати з них цукерочки круглої форми.
Приготування:
9) Розріжте пласт ірису на квадратики 1,5 см і залиште підсихати при кімнатній температурі протягом доби.
Примітка: поки маса ще м'яка і пластична, можна обрізати нерівні боки пласта і скачати з них цукерочки круглої форми.
Вершковий ірис найкраще смакує до чаю або кави.
Вершковий ірис найкраще смакує до чаю або кави.
Немає коментарів:
Дописати коментар