Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

четвер, 31 грудня 2015 р.

Вітаємо всіх зі святом! 

Бажаємо у Новому році, солодкого життя та нових кулінарних відкриттів!




Вершковий ірис.

Тиражений ірис - м'який, ніжний і розсипчастий, що не тягнеться. У магазині тиражений ірис продається у формі плиток розділених на квадратики.

Солодкі ласощі на радість дітям і дорослим. Пакетик ірисок, приготованих своїми руками - відмінний подарунок на будь-яке свято.

Для приготування знадобиться мінімальний набір продуктів: вершки, цукор і масло. У іриски можна додавати інші інгредієнти, щоб урізноманітнити смак, наприклад: какао, каву, горіхи, корицю, і все що ваша фантазія дозволить.

Ірис не складно приготувати в домашніх умовах. Нам особливо пощастило: у нас є кухонна машина, яка будить постійно помішувати масу в процесі приготування, щоб вона не пригоріла та набула необхідної консистенції. Можна звичайно ж і на плиті приготувати, але тоді прийдеться запастися терпінням і помішувати вручну весь час, а це не багато, не мало 60-90 хвилин (залежно від об'єму: якщо зменшити кількість інгредієнтів вдвічі, то знадобитися всього 45-60 хвилин) .

Складові:
Вершки 33% - 1л
Цукор - 1 кг
Масло вершкове - 80 г
Ванільний цукор - 2 пакетика








Приготування:
1) У чашу кухонної машини встановіть насадку гнучкий збивач і кришку захисту від пари. Додайте вершки, цукор і ванільний цукор.



2) Встановіть температуру 120 оС і безперервний режим помішування (1).



3) Приблизно через 8 хвилин маса почне закипати, відрегулюйте температуру, щоб підтримувалося постійне, але не занадто інтенсивне кипіння (110-120 оС).




4) Готуйте при постійному помішуванні до тих пір, поки маса неі стане густою та не набудеє світло-коричневого коліру. Знадобиться приблизно одна година.



5) Збільшите температуру до 120-130 оС. Встановіть регулятор швидкості на позначку 2, і утримуйте (4 секунди) кнопку імпульсного режиму "Р", щоб перейти у режим збиванні на високих температурах.




6) Збивайте поки маса не кристалізується. Маса повинна стати рихлою і відставати від стінок - це ознака готовності.




7) Вимкніть нагрів і додайте вершкове масло, а також смакові добавки за бажанням, наприклад какао. Перемішайте до однорідності.



8) Викладіть масу на аркуш пергаментного паперу, розрівняйте поверхню шпателем або накрийте другим аркушем паперу і за допомогою качалки розкачайте до товщини 1-1,5 см. Зніміть верхній аркуш паперу і залиште остигати на 30 хв.


9) Розріжте пласт ірису на квадратики 1,5 см і залиште підсихати при кімнатній температурі протягом доби.

Примітка: поки маса ще м'яка і пластична, можна обрізати нерівні боки пласта і скачати з них цукерочки круглої форми.








Вершковий ірис найкраще смакує до чаю або кави.

Вершковий ірис. Рецепт с фото. Рецепт для кухонних комбайнов Kenwood Cooking Chef KM096




Немає коментарів:

Дописати коментар