Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середу, 14 жовтня 2015 р.

Чилі кон карне.


Рецепт приготування Чилі кон карне за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096

Чилі кон карне - традиційна страва мексиканської кухні. Назва переводитися з іспанського як "чилі з м'ясом". І дійсно, гострий перець-чилі та м'ясо є основними складовими, всі інші інгредієнти додаються в залежності від регіону та особистих смакових уподобань.




Інгредієнти:
М'ясо (яловичина, свинина) - 300 гр
Вода - 300 мл
Кукурудза - 1 банка
Червона квасоля - 1 банка
Цибуля - 200 г
Помідори - 200 г
Перець солодкий - 150 г
Перець гострий - 3 шт (за смаком)
Томатна паста - 60 г
Олія - 30 г
Часник - 1 зубчик
Сіль, спеції - за смаком




Приготування:
1) Використовуючи насадку м'ясорубка АТ950А приготуйте фарш із м'яса.

2) За допомогою насадки кухонний комбайн подрібніть цибулю, часник і один перець чилі разом з насінням.
 

Примітка: як відомо, перець чилі містить найбільшу кількість пекучої речовини капсаїцину в насінні, прожилках і шкірці. Тому, що б отримати помітну гостроту, один з перців я подрібнюю повністю з насінням. Якщо ви хочете приготувати особливо гострий Чилі кон карне, тоді весь чилі-перець подрібніть не очищаючи від насіння.

3) У чашу кухонної машини встановіть насадку для помішування, додайте рослинну олію та подрібнену цибулю.
 

4) Встановіть температуру на максимум (140 оС) та режим безперервного помішування (1). Обсмажуйте цибулю доки вона не стане прозорою.
 

5) Додайте у чашу м'ясний фарш і продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин.

6) Додайте у чашу солодкий і гострий перець, помідори і продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин.
 

 

7) Додайте томатну пасту, сіль, спеції та воду. Накрийте кришкою.
 

 

8) Встановіть температуру (95 оС), режим помішування (3) та час приготування 25 хвилин.
 

9) Додайте консервовану кукурудзу та квасолю. Готуйте ще 5 хвилин.
 


Наваристий та зігріваючий суп готовий! 
Як приготувати гострий мексиканський суп Чилі кон карне. Рецепт від кулінарного блогу CookingChef Expert

А як подумаєш про його мексиканське походження, одразу перед очима кактуси і чоловіки в самбреро - стає ще тепліше в непогожий осінній день :-)

Немає коментарів:

Дописати коментар