Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

пʼятниця, 4 липня 2014 р.

Шварцвальдський вишневий торт, він же торт «Чорний ліс».

Шикарний, шоколадний і ..., що ще з епітетів на «Ш» можна застосувати до цього чудового торту. Рецепт відомий здавна і вельми популярний у всьому світі. Для його приготування знадобитися: по-перше, добрих пару годин часу; по-друге, терпіння, щоб дати настоятися торту ніч у холодильнику; ну і по-третє, потрібні гості, щоб допомогли з'їсти все це пишність без шкоди для фігури ;-)

Торт Чорний ліс. Рецепт приготування з фото. Рецепт від Cooking Chef Expert




Рецепт для кухонної машини
Рецепт бісквита для кухонних машин Кенвуд
Рецепт шоколадно-вершкового крему для тортів
Рецепт вершкового крему





Інгредієнти для вишневої начинки:
Вишня (заморожена без кісточок) - 400г
Цукор - 170 г
Кірш - 50 м
Якщо нема Кірша, то можна замінити на ягідний лікер або бренді або коньяк. Або взагалі виключити, якщо ви противник алкоголю. Хоча, на мій погляд, алкоголь надає цьому торту особливу нотку, а його концентрація мізерно мала, навіть для дітей не критично, в кефірі і то більше градус ;-)




Інгредієнти для бісквіта (форма діаметром 20-23 см)
Яйця - 6 шт.
Цукор - 190 г
Борошно - 120 г
Масло вершкове - 60 г
Какао порошок - 30 г
Як, що форма більшого розміру (26-28 см) тоді кількість продуктів необхідно збільшити на 50%.









Інгредієнти для вершково-шоколадного крему:
Вершки 35% - 100 мл
Цукор - 2 ст.л
Чорний шоколад - 50 г











Інгредієнти для вершкового крему:
Вершки 35% - 700 мл
Цукрова пудра - 6 ст.л.
Ванільний цукор - 1 пачка

Інгредієнти для декорування:
Чорний шоколад - 150 г
Коктейльна вишня - 100 г
Примітка: Не було використано в даному рецепті, але для надання торту класичного вигляду, необхідно прикрасити його трояндочками зі збитих вершків:
Вершки 35% - 150 мл
Цукрова пудра - 1 ст.л.
Крохмаль кукурудзяний - 1 ч.л.



Приготування:
Так як вишнева начинка повинна настоятися, а бісквітний корж повністю охолонути, то приготування варто розділити на два етапи.

1-й етап:
Готуємо вишневу начинку:
1) Заморожену вишню промиваємо холодною водою, закладаємо в чашу і засипаємо цукром. Необхідно, щоб вишня розморозилася і пустила сік, для цього встановлюємо температуру 40 оС і таймер на 10 хвилин.

Встановлення температури та часу приготуання на кухонній машині Кенвуд




2) Після закінчення часу, збільшуємо температур до 100 оС і встановлюємо таймер на 10 хвилин.

Встановлення температури та часу приготуання у кухонному комбайні Кенвуд Кукінг Шеф



3) Виймаємо ягоди за допомогою ложки з дірками, а сироп варимо ще 3 хвилини на максимальній температурі 140 оС.

 

4) Додаємо до сиропу Кірш. З'єднуємо з вишнями. Закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на кілька годин.






Готуємо, так званий генуезький бісквіт:

1) Яйця і цукор необхідно збивати на водяній бані, для цього ми їх змішуємо в чаші кухонної машини Kenwood Cooking Chef, використовуючи віночок. Встановлюємо температуру на 40 оС і швидкість на (1).

  
Приготування генуезського бісквита за допомогою кухонной машиниВстановлення температури від 20 до 140 градусів



2) Коли цукор повністю розчинитися (1-2 хвилини) вимикаємо нагрів і поступово збільшуємо швидкість до максимального значення. Так збиваємо поки суміш не збільшитися в кілька разів.

Збивання на водяній бані. Збивання при постійном нагіванніІдеальне збивання у кухонній машині, яку використовують професійні кухарі


3) Змішуємо борошно з какао порошком і просіюємо.

4) Встановлюємо насадку гнучкий збивач, і поступово вводимо борошно в яєчну суміш, на мінімальній швидкості або використовую кнопку («Fold» - досить 7-10 циклів, довше не варто, щоб тісто не осіло).

Делікатне змішуванняМінімальна швидкість

5) Додаємо в суміш розтоплене вершкове масло кімнатної температури, зовсім недовго перемішуємо на мінімальній швидкості.

заміс тіста у кухонному комбайні


6) Перекладаємо бісквітне тісто в роз'ємну форму, змащену маслом і заслану пергаментом або присипану борошном (я віддаю перевагу манній крупі замість борошна).



7) Випікаємо бісквіт в попередньо розігрітій до 180 оС духовці, приблизно 35-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити сухою.

8) Даємо бісквіту трохи охолонути, виймаємо з форми і залишаємо, на кілька годин, до повного охолодження.

2-ий етап:

Готуємо вершково-шоколадний крем:
1) Встановлюємо насадку гнучкий збивач у чашу кухонної машини та наливаємо вершки і додаємо цукор. Встановлюємо температуру 90 оС і режим постійного помішування (1).


Контроль температури приготування із точністю 2 градуси

2) Коли вершки нагрілися до заданої температури, вимикаємо підігрів (регулятор на 0 оС), але залишаємо режим постійного помішування і додаємо шоколад. Змішуємо до однорідності, але не збиваємо.

Постійне перемішуваніе до однорідності


3) Потім відправляємо суміш охолоджуватися в холодильник (прямо в чаші, і гнучкий збивач залишаємо прямо там же, він нам ще знадобиться).

4) Чашу з холодною сумішшю і збивач встановлюємо в кухонну машину і збиваємо на середній швидкості 1-2 хвилини. Суміш помітно змінює колір і текстуру, ставати більш пишною і світлою.

Крем до збиванняКрем після збивання



Збираємо торт:
1) Вишневу начинку проціджуємо через сито, що б відокремити ягоди і сироп.
2) Бісквіт розрізаємо на три коржі.



3) Перший корж просочуємо вишневим сиропом і змащуємо вершково-шоколадним кремом.



4) Накриваємо другим коржем, який теж просочуємо вишневим сиропом.



5) Готуємо цукрову пудру з цукру піску за допомогою насадки універсальний подрібнювач.

Насадка універсальний подрібнювач для кухонних машин Кенвуд

6) Збиваємо в чаші кухонної машини охолоджені вершки, поступово збільшуючи швидкість. Додаємо цукрову пудру з ванільним цукром і збиваємо до стійкої маси.


Найкраще збивання вершківЗбиті вершки за допомогою кухонної машини `kenwood Cooking Chef KM086

7) Перекладаємо 1/3 в кондитерський мішок і наносимо концентричні кола від зовнішнього краю до середини. Між кіл укладаємо вишні.


8) Третій корж змащуємо вершками і укладаємо змазаною стороною вниз і трохи притискаємо.
Просочуємо вишневим сиропом. І покриваємо вершками верх і боки торта. Розрівнюємо поверхню.



9) Робимо шоколадну стружку (для прикрасі по центру торта я зрізала завитки з плитки шоколаду за допомогою ножа для чищення овочів. А для присипки бокової поверхні потрібні дрібні стружки шоколаду, для цього я подрібнила шоколад (100г) використовуючи насадку кухонний-комбайн і диск для крупної терки).

Рецепт приготування тору "Чорний ліс" з кухонною машиною Kenwood Cooking Chef, яка використовуєтся у проекті "МастерШеф3"

10) Прикрашаємо торт коктейльними вишнями. У класичному рецепті вишні викладаються на трояндочку зі збитих вершків, але я вирішила скасувати цей декоративний елемент з «дієтичних» міркувань ;-)

Торт Шварцвальд, Чорний ліс. Фото рецепт від кулінарного блогу Cooking Chef Expert
 

Готовий торт повинен настоятися у холодильнику хоча б ніч - це мабуть, найскладніша частина рецепту :-)

Немає коментарів:

Дописати коментар