Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

вівторок, 29 липня 2014 р.

Кольорові пельмені

В Італії їх називають Равіолі, а у нас вони просто Пельмені, такі звичні й традиційні. Спробуємо додати трохи новизни, яскравих натуральних фарб і літнього настрою.

Рецепт приготування пельменів за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086


Рецепт з фото

Приготування пельменів на Kenwood Cooking Chef KM086
Інгредієнти для тіста (рецепт тіста з сайту chef.com.ua):
Борошно - 3 ст.
Молоко - 1 ст.
Яйця - 2 маленьких або 1 велике
Сіль - 0,5 ч.л.
Соняшникова олія - 2 ст.л.
Шпинат - 50 г (свіжий або заморожений)








Готуєм пельмені з кухоним комбайном Kenwood Cooking Chef KM086
Інгредієнти для начинки:
Яловичина + свинина - 400 г
Цибуля ріпчаста - 200 г
Зелень / Сіль / Перець - за смаком












Приготування:
1) Встановлюємо у чашу кухонної машини гак для тіста. Додаємо сіль і борошно.

Готуєм тісто для пельменів за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086
 Кольорові пельмені за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086

Заливаємо молоко, яйця.

Заміс тіста для вареників у кухонної машині Kenwood Cooking Chef KM086
 Круте тісто без зусиль за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086


2) Встановлюємо швидкість на 1 та час 10 хвилин. Наприкінці замісу додаємо 2 ст.л. рослинної олії і вимішуємо ще приблизно 5 хвилин. Як відомо, чим довше і ретельніше вимішується тісто, тим краще буде його структура, добре, що тепер не доводитися робити це руками ;-)

вастановлення швидкості на кухонної машині Kenwood Cooking Chef KM086
 


3) Подрібнюємо шпинат до стану однорідності за допомогою насадки універсальний подрібнювач.

Насадка універсальний подрібнювач до кухонних машин Кенвуд


4) Сформований шар тіста розділяємо на дві частини, одну половину відкладаємо у миску і накриваємо плівкою, щоб не підсохла поверхня, другий кладемо назад до чаши кухонної машини і додаємо подрібнений шпинат (приблизно 1 ч.л. повну з гіркою). Включаємо заміс ще на 5 хвилин.

Як зробити зелене тісто без використання барвників?
 Натуральні інгредієнти для придання кольору тісту для Равіолі


5) Готуємо фарш. Подрібніть м'ясо і цибулю за допомогою нсадкі м'ясорубка. Також можна використовувати насадку «фуд-процесор» для приготування фаршу. У мене був вже готовий фарш, тому я використовувала насадку «кухонний-комбайн» для подрібнення цибулі і змішування всіх інгредієнтів фаршу до однорідності.

Насадка кухонний комбайн
 Фарш у кухонному комбайні


6) Ділимо тісто на 2-3 частини. Розкачуємо за допомогою насадки для розкочування тіста.

Насадка для розкочування тіста
 Розкатка тіста на пельмені за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086


7) Встановлюємо товщину розкочування спочатку на 1. Пропускаємо тісто через насадку, складаємо і ще раз пропускаємо через насадку. Повторюємо цю процедуру 2-3 рази поки не отримаємо більш меньш рівний пласт тіста.

Встановлення товщіни розкатки тіста, 9 варіантівРозкатка тіста


8) Потім пропускаємо пласт тіста крізь насадку кілька разів, поступово зменшуємо товщину до позначки 7.
Розкатка тіста для пельменів за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086
 

9) Видавлюємо з тіста кружечки. Викладаємо начинку і ліпимо пельмені. Розкладаємо їх на присипану борошном дошку.

 Розкатка тіста для пельменів за допомогою кухонного комбпйну Kenwood Cooking Chef KM086


10) Повторюємо пункти 6-9 для зеленого тіста.

 Розкатка тіста для пельменів за допомогою кухонної машини Кенвуд Кукінг Шеф KM086


11) Варимо разом пельмені двох кольорів в підсоленій воді та подаємо до столу з вершковим маслом або сметаною.

Із зазначеного в рецепті об'єму інгредієнтів виходить приблизно 6 порцій. Якщо за раз стільки не з'їсти, то пельмені можна заморозити і зберігати в целофановому пакеті в морозильній камері.

Рецепт приготування пельменів від Cooking Chef Expert




P.S. Щоб ще більше прикрасити цю страву, можна зробити пельмені малинового кольору. Для цього додати до тесту буряк, добре подрібнений до стану однорідного пюре або буряковий сік. Шпинат і буряк - ось такі абсолютно натуральні барвники без будь-якої хімії!

Немає коментарів:

Дописати коментар