В
Італії їх називають Равіолі, а у нас
вони просто Пельмені, такі звичні й
традиційні. Спробуємо додати трохи
новизни, яскравих натуральних
фарб і літнього настрою.
Інгредієнти
для тіста
(рецепт тіста з сайту chef.com.ua):
Борошно
- 3 ст.
Молоко
- 1 ст.
Яйця
- 2 маленьких або 1 велике
Сіль
- 0,5 ч.л.
Соняшникова
олія - 2 ст.л.
Шпинат
- 50 г (свіжий або заморожений)
Інгредієнти
для начинки:
Яловичина
+ свинина - 400 г
Цибуля
ріпчаста - 200 г
Зелень
/ Сіль / Перець - за смаком
Приготування:
1) Встановлюємо
у чашу кухонної машини гак для тіста.
Додаємо сіль і борошно.
Заливаємо
молоко, яйця.
2) Встановлюємо
швидкість на 1 та час 10 хвилин. Наприкінці
замісу додаємо 2 ст.л. рослинної олії і
вимішуємо ще приблизно 5 хвилин. Як
відомо, чим довше і ретельніше вимішується
тісто, тим краще буде його структура,
добре, що тепер не доводитися робити це
руками ;-)
3) Подрібнюємо
шпинат до стану однорідності за допомогою
насадки універсальний подрібнювач.
4) Сформований
шар тіста розділяємо на дві частини,
одну половину відкладаємо у миску і
накриваємо плівкою, щоб не підсохла
поверхня, другий кладемо назад до чаши
кухонної машини і додаємо подрібнений
шпинат (приблизно 1 ч.л. повну з гіркою).
Включаємо заміс ще на 5 хвилин.
5) Готуємо
фарш. Подрібніть м'ясо і цибулю за
допомогою нсадкі м'ясорубка. Також можна
використовувати насадку «фуд-процесор»
для приготування фаршу. У мене був вже
готовий фарш, тому я використовувала
насадку «кухонний-комбайн» для подрібнення
цибулі і змішування всіх інгредієнтів
фаршу до однорідності.
6) Ділимо
тісто на 2-3 частини. Розкачуємо за
допомогою насадки для розкочування
тіста.
7) Встановлюємо
товщину розкочування спочатку на 1.
Пропускаємо тісто через насадку,
складаємо і ще раз пропускаємо через
насадку. Повторюємо цю процедуру 2-3 рази
поки не отримаємо більш меньш рівний
пласт тіста.
8) Потім
пропускаємо пласт тіста крізь насадку
кілька разів, поступово зменшуємо
товщину до позначки 7.
9) Видавлюємо
з тіста кружечки. Викладаємо начинку і
ліпимо пельмені. Розкладаємо їх на
присипану борошном дошку.
10) Повторюємо
пункти 6-9 для зеленого тіста.
11) Варимо
разом пельмені двох кольорів в підсоленій
воді та подаємо до столу з вершковим
маслом або сметаною.
Із
зазначеного в рецепті об'єму інгредієнтів
виходить приблизно 6 порцій. Якщо за раз
стільки не з'їсти, то пельмені можна
заморозити і зберігати в целофановому
пакеті в морозильній камері.
P.S.
Щоб ще більше прикрасити цю страву,
можна зробити пельмені малинового
кольору. Для цього додати до тесту буряк,
добре подрібнений до стану однорідного
пюре або буряковий сік. Шпинат і буряк
- ось такі абсолютно натуральні барвники
без будь-якої хімії!
Немає коментарів:
Дописати коментар