Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

понеділок, 23 червня 2014 р.

Конфітюр із лісовой суниці - насичений червоний колір і аромат свіжих ягід!


Я не є прихильником переварених, темного-коричневого кольору джемів, тому маю свій рецепт конфитюра, який зберігає натуральний колір і смак ягід завдяки тому, що ягідне пюре не перекипає (температура приготування не перевищує 100 оС). 

Рецепт з фото. Приготування я суничного конфітюра за допомогою кухоннаї машини Kenwood Cooking Chef Km086

Час термічної обробки 15 хвилин. Конфітюр, приготований таким чином рекомендується зберігати у холодильнику. Якщо Ви плануєте консервувати конфітюр на зиму, тоді час термічної обробки необхідно розділити на три інтервала по 5 хвилин і повторювати їх протягом години.

Конфітюр з лісової суниці - рецепт від Cooking Chef Expert


Кухонна машина Kenwood Cooking Chef - рецепти, отзиви, огляди
Інгредієнти:
Суниця - 500 г
Цукор - 400 г
Лимонний сік - 1 сл. л.
Загущувач для конфитюра: Пектин - 15 г (відповідно до інструкції на упаковці)









Приготування:

1) Ягоди промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2) Встановіть насадку АТ930А з дрібним ситом. Засипте ягоди і включіть кухонну машину на невисоку швидкість (1-3). Знадобитися приблизно 2 хвилини, щоб всі ягоди були протерті крізь сито, відділилися від кісточок і перетворилися на пюре.

Насадка для просіювання та протирання AT930A для кухонних машин Кенвуд
 Насадка для просіювання та протирання AT930A дозволяє відокремити м'якоть від кісточок

3) В отримане ягідне пюре додайте Пектин і цукор. Встановіть насадку гнучкий збивач. Встановіть температуру 100 оС і режим помішування (2). І за допомогою таймера задайте час приготування 15 хвилин.

Змішуваніе та термічна обробка у чаші кухонної машини
 Встановлення температури та часу приготування


4) Після закінчення часу приготування прозвучить звуковий сигнал. Гарячий конфітюр розкладіть у стерелізовані банки та закрийте кришками. Залиште остигати догори дном на кілька годин. Потім приберіть до холодильника.

Приготвування з постійним помішуваням - автоматично у кухонной машині Кенвуд Кукінг Шеф
 Джем з лісової суниці



Конфітюр має густу консистенцію і його дуже зручно намазувати на бутерброди до сніданку. 

Фоторецепт конфітюра у кухонной машині Kenwood Cooking Chef KM086

Приємного чаювання!

Немає коментарів:

Дописати коментар