Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середа, 6 серпня 2014 р.

Конфітюр з нектарина та апельсина з додаванням розмарину.

Сезон фруктів у розпалі, а значить необхідно заготовлювати їх зараз, коли вони повні вітамінів і відносно не дорогі. Цього сезону я відкрила для себе цей дивовижний конфітюр: він дійсно здивував мене своїм насиченим, але в теж час дуже свіжим смаком. Соковитий, стиглий нектарин з апельсиновою цедрою - чудово! Навіть не знаю достоїть до зими чи з'їмо його в найближчому майбутньому ;-)

Рецепт приготування конфітюру з нектаріна



Рецепт варенья, джема, повидла для кухонної машини
інгредієнти:
Нектарин (стиглий) - 1 кг
Цукор - 500 г
Апельсин - 1 шт
Пектин - 1 пакетик











Приготування:
1) Нектарин помийте і видаліть кісточку, наріжте шматочками.

Як відокремити шкірки з ягід та фруктів?



Подрібніть і відокремте шкірку за допомогою насадки сито для протирання, використовуючи сито з великими отворами, шорсткою стороною догори.

Насадка для просіювання та протирання подрібнює та відокремлює шкірки та кісточкиНасадка АТ930А у роботі


Якщо насадки сита АТ930А у вас немає, необхідно попередньо очистити нектарин від шкірки вручну та подрібнити м'якоть у блендері або кухонному комбайні, але це потребує трохи більше зусиль з вашого боку та буде більше відходів. Використовую насадку сито для протирання, я отримала мінімальну кількість відходів.

Найменьша кількість залишків, завдяки кухонной машине КенвудЯкісне відокремлення фруктового пюре від шкірки


2) На кухонну машину встановіть захисну кришку від пари і насадку гнучкий збивач. Додайте до фруктового пюре пектин. Встановіть температуру 110 оС, режим безперервного помішування (1), і час приготування 10 хвилин.

Термічна обробка у кухонной машине Кенвуд Кукінг ШефВстановлення температури з точністю 2 градуси


3) Апельсин вимийте і натріть цедру за допомогою дрібної тертки або спеціального ножа, нам потрібен тільки верхній, помаранчевий шар цедри, так як біла частина шкірки може надати гіркоту. Вичавіть сік з апельсина, він теж нам знадобиться.

Додаємо інгредиенти до чаші кухонного комбайнаПриготування у кухонной машине Kenwood Cooking Chef


4) Додайте в чашу цукор, апельсиновий сік. Встановіть температуру 100 оС, режим безперервного помішування (1), і час приготування 5 хвилин.


Приготування автоматизовано - встановлюємо время приготування за допомогою таймеруРежим безпреривного помішуванія під час приготування


5) Додайте в чашу апельсинову цедру (приблизно 1 ст.л.) і невелику гілочку розмарину. Готуйте ще 5 хвилин при температурі 100 оС на режимі безперервного помішування (1).

Вам більш не потрібно стояти у плити - кухонний комбайн Кенвуд варить та помішує автоматичноПостійне автоматичне помішування забеспечує рівномірне приготування без підгорання


6) Розкладіть гарячий конфітюр в стерилізовані банки. Необхідно наповнювати банки не під саму кришку, а залишаючи зазор приблизно 1 см нижче рівня (сподіваюся це правило консервування всім відомо). Банки переверніть кришками вниз, накрийте рушником і залиште остигати.

рецепт з фото приготування конфітюру з нектарина за допомогою кухонной машини Kenwood Cooking Chef



P.S. Апельсинова цедра має досить сильний ароматичний ефект і может виникнути питання, а чи не буде вона домінувати над смаком самого нектарина? Трохи забігаючи наперед, відповім, що я вже спробувала приготувати конфітюр тільки з нектарина, без домішок: він вийшов більш одноманітним, не можу сказати, що нудотним, так як солодке я полюбляю :-) Також я спробувала приготувати конфітюр з м'якоті апельсинів і апельсинової цедри: його смак вийшов теж дуже свіжим і легким, але більш «пласким - не насиченим» порівняно з даними рецептом.

Рецепт джему з нектарину або персіків від Cooking Chef Expert

Немає коментарів:

Дописати коментар