Сезон
фруктів у розпалі, а значить необхідно
заготовлювати їх зараз, коли вони повні
вітамінів і відносно не дорогі. Цього
сезону я відкрила для себе цей дивовижний
конфітюр: він дійсно здивував мене своїм
насиченим, але в теж час дуже свіжим
смаком. Соковитий, стиглий нектарин з
апельсиновою цедрою - чудово! Навіть не
знаю достоїть до зими чи з'їмо його в
найближчому майбутньому ;-)
інгредієнти:
Нектарин
(стиглий) - 1 кг
Цукор
- 500 г
Апельсин
- 1 шт
Пектин
- 1 пакетик
Приготування:
1) Нектарин
помийте і видаліть кісточку, наріжте
шматочками.
Подрібніть
і відокремте шкірку за допомогою насадки сито для протирання, використовуючи
сито з великими отворами, шорсткою
стороною догори.
Якщо
насадки сита АТ930А у вас немає, необхідно
попередньо очистити нектарин від шкірки
вручну та подрібнити м'якоть у блендері або кухонному комбайні,
але це потребує трохи більше зусиль з
вашого боку та буде більше відходів.
Використовую насадку сито для протирання,
я отримала мінімальну кількість відходів.
2) На
кухонну машину встановіть захисну
кришку від пари і насадку гнучкий збивач.
Додайте до фруктового пюре пектин. Встановіть
температуру 110 оС, режим безперервного
помішування (1), і час приготування 10
хвилин.
3) Апельсин
вимийте і натріть цедру за допомогою
дрібної тертки або спеціального ножа,
нам потрібен тільки верхній, помаранчевий
шар цедри, так як біла частина шкірки
може надати гіркоту. Вичавіть сік з
апельсина, він теж нам знадобиться.
4) Додайте
в чашу цукор, апельсиновий сік. Встановіть
температуру 100 оС, режим безперервного
помішування (1), і час приготування 5
хвилин.
5) Додайте
в чашу апельсинову цедру (приблизно 1
ст.л.) і невелику гілочку розмарину.
Готуйте ще 5 хвилин при температурі 100
оС на режимі безперервного
помішування (1).
6) Розкладіть
гарячий конфітюр в стерилізовані банки.
Необхідно наповнювати банки не під саму
кришку, а залишаючи зазор приблизно 1
см нижче рівня (сподіваюся це правило
консервування всім відомо). Банки
переверніть кришками вниз, накрийте
рушником і залиште остигати.
P.S.
Апельсинова цедра має досить сильний
ароматичний ефект і может виникнути
питання, а чи не буде вона домінувати
над смаком самого нектарина? Трохи
забігаючи наперед, відповім, що я вже
спробувала приготувати конфітюр тільки
з нектарина, без домішок: він вийшов
більш одноманітним, не можу сказати, що
нудотним, так як солодке я полюбляю :-)
Також я спробувала приготувати конфітюр
з м'якоті апельсинів і апельсинової
цедри: його смак вийшов теж дуже свіжим
і легким, але більш «пласким - не насиченим»
порівняно з даними рецептом.
Немає коментарів:
Дописати коментар