Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Тірамісу - класичний рецепт

Пошаговий рецепт приготування Тірамісу за допомогою кухонної машини Cooking Chef KM086 від Kenwood


Італійський десерт з ароматом кави, ніжним вершковим сиром і бісквітним печивом. Ще кілька років тому цей новомодний десерт був окрасою меню вишуканих ресторанів, а сьогодні кожен може приготувати його вдома. Інгредієнти для Тірамісу хоч і не зовсім повсякденні, але цілком доступні: бісквітне печиво "Савоярді" та вершковий сир "Маскарпоне" можна придбати практично в будь-якому супермаркеті, а при великому бажанні навіть приготувати самостійно.

Тірамісу один з найпопулярніших десертів у світі, тому не дивно, що існує велика кількість варіантів рецептів. З'ясувати який з рецептів є оригінальним, так і не вдалося. У книзі рецептів для кухонних машин Cooking Chef під редакцією Jennie Shapter, для Тірамісу використовуються збиті вершки, але на мій погляд, жирний вершковий сир "Маскарпоне" та вершки для збивання (не меньше 30% жирності) на додачу - це занадто. В даному рецепті для надання крему пишної текстури будемо використовувати збиті яєчні білки - це більш дієтичний і корисний продукт.






Іенгредіенти:
Вершковий сир "Маскарпоне" - 500 г
Печиво "Своярді" - 200 г
Яйця курячі - 4 шт
Кава еспресо - 300 мл
Цукор - 1 склянка
Ром - 50 мл
Ванільний екстракт - 1 ч.л.
Какао - 1-2 ст.л.






Приготування:

1) Відокремте білки від жовтків. Білки та віночок поставте до холодильника.



2) Встановіть у чашу кухонної машини насадку гнучкий збивач і кришку для захисту від пари. Додайте у чашу яєчні жовтки та півсклянки цукру. Встановіть температуру 90 оС і час 3 хвилини за допомогою таймера. Увімкніть машину на швидкість 2.

 


Термічна обробка та одночасне збивання 


Примітка: термічна обробка яєчних жовтків необхідна для того, щоб захистити себе від сальмонели. Так само рекомендується мити яйця перед їх використанням.

3) Відключіть нагрів і продовжуйте збивати поки температура не зменшиться до 50 оС. Додайте до желтковой маси ванільний екстракт та сир "Маскарпоне", перемішайте до однорідності на невеликій швидкості.



4) Чашу машини ретельно вимийте і обдайте холодною водою, так як білки краще збиваються коли вони холодні. Встановіть у чашу віночок, додайте охолоджені білки і маленьку щіпку солі. Збивайте на високій швидкості до м'яких піків, потім додайте решту цукру і продовжуйте збивати до стійких піків.

 Як зробити меренгу безе

Примітка: дуже зручно мати дві чаші для кухонної машини - це прискорює процес приготування, так як немає необхідності перекладати продукти та мити тару. Додаткову чашу можна замовити у сервісному центрі або купити в спеціалізованому інтернет-магазині.

5) Використовуючи насадку гнучкий збивач і кнопку "Fold" для делікатного змішування, з'єднайте разом суміш желків з сиром та збиті білки. Не варто довго перемішувати, досить кілька циклів, щоб білки не втратили пишність.

 Функція делікатного перемішуванія


6) З'єднайте в мисці свіжу каву еспрессо та ром. Змочіть печиво "Савоярді" у каві та викладіть його у форму. Половину крему викладіть на перший шар печива. Викладіть другий шар печива, так само змочуючи його у каві. Другу половину крему рівномірно розподіліть по поверхні.

 

 

  


Примітка: Тірамісу можна робити як в одній великій формі, так і в маленьких порційних формочках (в келихах або в креманках).

7) Присипте зверху порошком какао та поставте до холодильника на 6-8 годин.

 



8) Розріжте Тірамісу на порції і подавайте прикрасивши зернами кави та листочками свіжої м'яти.


Рецепт класичного італійського десерту Тірамісу для кухонних комбайнів Kenwood



Немає коментарів:

Дописати коментар