Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Морозиво з гарбуза із привидами

Страшено-веселе свято Хелоувін. Кров стигне у жилах, але не від жаху, а від нашого замороженого десерту. Корисне гарбузове морозиво з прянощами і веселими привидами з безе.

Рецепт приготування морозива з гарбуза за допомогою кухонної машини Cooking Chef від Kenwood






Інгредієнти для морозива:
Гарбуз - 500-1000 г
Вершки 30% - 500 мл
Молоко - 200 мл
Яєчні жовтки - 5 шт
Цукор - 200 г
Темний шоколад для декору - 50 г
Кориця - 1 ч.л.
Імбир - 0,5 ч.л.
Мускатний горіх - 0,5 ч.л.







Інгредієнти для безе:
Яєчні білки - 5 шт
Цукор - 300 г
Лимонний сік - 1 ст.л.
Темний шоколад для декору - 20 г
ванільний цукор











Приготування:

1) Гарбуз розділіть на дві частини, очистіть від насіння. Одну половину очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.



Примітка: в нашому випадку гарбуз був 1 кг, тому половина гарбуза пішла для приготування пюре для морозива, а друга половина буде використовуватися для сервірування, але це за бажанням.

2) В чашу кухонної машини встановіть насадку для помішування. Додайте у чашу нарізаний гарбуз, молоко таі спеції.

 


3) Встановіть температуру 110 оС, і час приготування 20 хвилин за допомогою таймера. Регулятор швидкості на режим помішування (3). Після закипання (приблизно 4 хвилини) зменшіть температуру до 98 оС.

 


Примітка: у цей час, у другій половині гарбуза виріжте поглиблення, оберніть фольгою і запікайте у духовці при температурі 180-200 оС протягом 1 години.



4) Після закінчення часу на таймері, перелийте вміст чаші у блендер і подрібніть до однорідної консистенції.

  

5) Обережно відокремте жовтки від білків (білки нам знадобляться для безе, тому в них не повинно бути частинок жовтків, інакше безе не зіб'ється до потрібної консистенції). Встановіть на кухонну машину чашу з насадкою гнучкий збивач. Додайте до чаши жовтки і цукор. Збивайте на середній швидкості поки жовтки не побіліють.

 


6) Додайте до збитих жовтків вершки. Встановіть температуру на 90 оС, час приготування 8 хвилин і режим безперервного помішування (1).

 


7) Додайте гарбузове пюре до суміші жовтків і вершків. Ще раз добре перемішайте на невеликій швидкості до однорідності. Охолодіть суміш до кімнатної температури, а потім у холодильнику.



8) В цей час можна почати готувати безе. Розігрійте духовку до 100 оС.

9) В чашу кухонної машини встановіть віночок. Додайте білки і щіпку солі. Збивайте поступово збільшуючи швидкість, до стану м'яких піків.

 


10) Продовжуйте збивання поступово додаючи цукор. Потім лимонний сік і ванільний цукор.
Збивайте поки суміш не стане щільною та блискучою.

 
 

11) На деко застлане пергаментним папіром, відсадите безе за допомогою кондитерського мішка з круглим отвором. Чим химерніше форма привидів, тим цікавішим буде результат.

 


12) Випікайте безе при 100 оС протягом 1 години. Після випікання залиште їх остигати у духовці з відкритими дверцятами ще на 30 хвилин.

13) Тим часом суміш для морозива вже охолола і можна приступати до приготування морозива.
Встановіть на кухонну машину насадку мороженицу. Увімкніть машину на невелику швидкість 1-2. Залийте суміш крізь завантажувальний отвір.

 


14) Залежно від початкової температури і консистенції суміші, процес приготування займе 25-40 хвилин. Коли морозиво загусне, перекладіть його в пластиковий контейнер з кришкою і поставте до морозильної камери на 1-2 години.

 


15) Розтопіть шокола (20 г) і намалюйте оченята привидам з безе. Для цього використовуйте будь-який зручний вам інструмент: шприц, маленький пакетик з відрізаним куточком, або просто дерев'яну зубочистку. Проявіть уяву і відобразите різні емоції на обличчях привидів.

16) Іншу частину шоколаду перетворите на стружку, дуже зручно зрізати завитки простим ножем для чищення овочів. Посипте шоколадною стружкою запечену гарбуз. Зверху покладіть кульки гарбузового морозива і посадіть парочку дружелюбних привидів з безе.


Чудовий десерт для дитячого свята готовий!

Дитяче меню до свята Helloween

Немає коментарів:

Дописати коментар