Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

суботу, 20 грудня 2014 р.

Новорічні імбирні пряники.

Рецепт приготування пряників за допомогою кухонної машини Cooking Chef від Kenwood

Приготування новорічних пряників можна перетворити на чудову розвагу для дітей та всієї сім'ї. Кожен бажаючий зможе реалізувати совй творчий потенціал або просто весело провести час. Імбирні пряники прикрасять не тільки святковий стіл, ними ще можна прикрашати новорічну ялинку, зробивши отвори і протягнувши стрічку. Так само це гарна ідея для дрібних подарунків.




Інгредієнти для тіста:
Борошно - 500 г
Мед - 250 г
Масло вершкове - 150 г
Цукор - 125 г
Яйце - 1 шт.
Сіль - 0,25 ч.л.
Розпушувач для тіста - 10 г
Какао - 20 г
Кориця - 1 ст.л.
Імбир - 1 ч.л.
Мускатний горіх - 0,5 ч.л.
Бадьян - 0,5 ч.л.
Гвоздика - 1-5 шт.


Інгредієнти для глазурі:
Цукрова пудра - 200 г
Яєчний білок - 1 шт.
Сік лимона - 2 ст.л.










Приготування:

1) В чашу кухонної машини встановіть К-образний збивач і кришку захисту від пари. Додати в чашу вершкове масло і цукор. Встановіть температуру 40 оС та швидкість помішування (1).

 

 

2) Коли масло розтане відключіть нагрів і додайте мед. Перемішайте до однорідності на швидкості 2.


3) Додайте яйце і маленьку дрібку солі.


4) Використовуючи насадку міні-подрібнювачАТ320, що б подрібнити всі спеції. Якщо ви використовуєте вже подрібнені спеції, то цей етап можна пропустити.

 


Примітка: для суміші прянощів комбінуйте різні спецій за самком.

5) Додайте в чашу суміш прянощів, розпушувач та половину борошна. Замішуйте на середній швидкості. Потім додайте решту борошна та ще раз включите заміс.

 


6) Тісто виходить досить крутим. Зберіть тісто в кулю, оберніть його харчовою плівкою та покладіть до холодильника мінімум на 1 годину.

 

7) Розкачайте тісто на пергаментному папері до товщини 5 мм. За допомогою формочок видавіть пряники різних форм.

 

Примітка: від товщини розкочування буде залежати кінцевий результат: якщо розкачати товстішие, то вийдуть пряники (хрустки зовні, але м'які всередині), а якщо розкачати тонше, то вийдет хрустке печиво.

8) Перекладіть пряники на деко застелене пергаментом. Якщо плануєте прикрашати пряниками ялинку, то необхідно зробити отвори за допомогою трубочки для коктейлю. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 оС духовці протягом 10-15 хвилин.

 

9) Приготуйте глазур, для цього в чашу кухонного машини встановіть віночок, додайте один яєчний білок, сіль на кінчику ножа та лимонний сік. Збивайте на швидкості 5 на протязі 1-2 хвилин.

 

10) Додайте цукрову пудру в три заходи та продовжуйте збивати на високій швидкості поки маса не стане однорідною та білосніжною. Приблизно 10 хвилин.

 

11) Використовую кондитерський мішок або шприц, нанесіть малюнки на пряники та прикрасьте за бажанням декоративними присипками.


Пряники новорічні ялинки 

Пряникі зірочки

12) Залиште пряники з глазур'ю підсихати не менш 1 години.

Фото рецепт медових пряників від кулінарного блогу CookingChefExpert


Бажаю всім веселих новорічних свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар