Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

вівторок, 27 січня 2015 р.

Заварні тістечка - Еклери.


Рецепт заварного тістечка. Заварне тісто. Заварний крем. Рецепт для кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096


Рецепт цього, знайомого з дитинства тістечка, запозичений з телевізійної програми "Все буде смачно", в якій шеф-кухар Винченцо Барба розповідав усі секрети приготування цього десерту. (Посилання на відео запис http://youtu.be/SiakAuYV89s). Цей рецепт цікавий по-перше тим, що інгредієнти дуже прості: заварні тістечка готуються з того, що завжди є під рукою. Не потрібно використовувати дорогі або екзотичні продукти. А результат відмінний!



Інгредієнти для заварного тіста:
Вода - 200 мл
Масло вершкове - 200 г
Борошно - 150 г
Цукор - 1 ст.л.
сіль










Інгредієнти для заварного крему:
Молоко - 500 мл
Яєчні жовтки - 6 шт.
Цукор - 150 г
Ванільний екстракт - 1 ч. л.
(можна замінити ванільним цукром)

Інгредієнти для декору:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко - 50 мл






Приготування:

1) Для приготування заварного тіста встановіть в чашу кухонної машини насадку гнучкий збивач та покладіть вершкове масло, воду, цукор та маленьку дрібку солі.

 



2) Встановіть температуру на 100 оС таі режим помішування (2).

 


3) Як тільки рідина почне закипати, зменшіть температуру до 90 оС та встановіть режим помішування (1). Додайте борошно. Продовжуйте приготування.

 


4) Коли тісто заваритися (1-2 хвилини) воно почне отлипать від стінок чаші. Вимкніть нагрів встановивши регулятор температури на 0 оС. Залиште увімкненим режим помішування (1), так тісто швидше охолоне.

 



5) Увімкніть духовку на 200 оС. Смажте деко вершковим маслом та збризніть водою.

6) Коли температура знизитися до 60 оС, встановіть регулятор швидкості на 2; натиснить та утримайте протягом 4 секунд кнопку імпульсного режиму "Р", щоб встановити режим збивання при високій температурі.




7) Додавайте яйця по одному, це дозволить вам контролювати консистенцію теста. Може знадобитися менше або більше яєць. Щоб перевірити чи правильна консистенція - візьміть невеликий шматочок тіста та розплющите між двома пальцями - тісто має бути трохи липким ї тягнутися, коли ви розтиснете пальці.



8) Перекладіть тісто в кондитерський мішок та видавіть на деко, тістечка довгої або округлої форми.

 


9) Випікайте 15 хвилин при температурі 200 оС та ще 15 хвилин при температурі 170 оС з конвекцією. Не відкривайте дверцята духовки під час приготування. Після закінчення часу випікання залиште тістечка ще на 5 хвилин у духовці з відкритими дверцятами, що б вони повільно охолоджувалися та не опало.

 


10) Зніміть тістечка з дека. Зробіть отвір збоку у кожному еклері та залиште остигати на решітці.

11) Для приготування заварного крему, відокремте жовтки від білків. Встановіть у чашу кухонної машини насадку гнучкий збивач. Додайте жовтки та цукор. Збивайте на швидкість 2-3, що б маса побілішала.

 


12) Додайте борошно та змішайте до однорідності. Додайте молоко. Встановіть температуру 120 оС та швидкість помішування (1).

 


 

13) Коли суміш почне закипати зменшите температуру до 90 оС. Додайте ванільний екстракт та варіть на режимі постійного помішування (1) до загустіння.


 

14) Готовий заварний крем потрібно охолодити (можна у холодильнику).

15) За допомогою кондитерського мішка або шприца наповніть тістечка кремом.




16) Для декору приготуйте шоколадну глазур. Додайте у чашу машини шматочки шоколаду та молоко. Встановіть температуру 40-50 оС та режим помішування (2).


 



17) Покрийте еклери шоколадною глазур'ю на свій розсуд.

Смачного!


Рецепт заварних тістечьок. Рецепт Еклерів. Рецепти від Cooking Chef Expert



Немає коментарів:

Дописати коментар