Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

пʼятницю, 6 березня 2015 р.

Яблучний зефір


 Рецепт зефіру.  Всі етапи приготування в одній кухонній машині Cooking Chef від Kenwood


Зефір - смак знайомий з дитинства. Досить корисний десерт, адже всі його компоненти натуральні. Містить велику кількість цукру, а отже і калорій, але для дітей та дорослих, які ведуть активний спосіб життя ї витрачають багато енергії - цілком підійде.




Інгредієнти для пюре:
Яблука 4-5 шт. (не великих)
Цукор - 200 г
Ванільний цукор - 1 пачка
Яйце - 1 шт.














Інгредієнти для сиропу:
Цукор - 475 г
Вода - 150 мл
Агар-агар - 8 г
Лимонний сік - 2 ст. л. (за бажанням)














Приготування:
1) В чашу кухонної машини налийте 500 мл води і встановіть насадку пароварка. Також встановіть захисну кришку від пари. У яблук видаліть плодоніжки та серцевину. Викладіть яблука у пароварку.

 


2) Встановіть температуру на максимум 140 оС. Задайте час приготування 20 хвилин за допомогою таймера. Встановіть регулятор швидкість у положення (3). Закрийте чашу кришкою, щоб пара залишаласья всередині.

 

 


3) Встановіть в чашу насадку сито дляпротирання АТ930А з дрібним ситом, шорсткою стороною вгору. Яблука розріжте на 4 частини і покладіть до сита. Увімкніть кухонну машину на невелику швидкість на 2-3 хвилини.

 




Примітка: якщо у вас немає насадки сита для протирання, тоді відокремте м'якоть від шкурок за допомогою ложки і подрібніть м'якоть до стану пюре, за допомогою насадки блендер або кухонний комбайн.

4) Поки яблучне пюре остигає, приготуйте сироп. Змішайте агар-агар з водою. Додайте цю суміш і цукор у чашу кухонної машини. Встановіть насадку гнучкий збивач.

 




5) Встановіть температуру на 120 оС, регулятор швидкості на режим помішування (2).

 


6) На приготування сиропу знадобитися приблизно 10 хвилин. Перевірте готовність сиропу, зануривши в нього лопатку або ложку, повинна утворюватися нібито нитка.

 

7) У чашу кухонної машини встановіть віночок, покладіть 250-300 г яблучного пюре, цукор, ванільний цукор. Увімкніть середню швидкість.

 


8) Додайте яєчний білок. Збивайте на високій швидкості до утворення пишної білої маси. Обсяг маси збільшується в два рази.

 


9) Продовжуючи збивання, тонкою цівкою додайте сироп. І продовжуйте збивати до утворення щільної і стійкої маси.

 


10) Перекладіть масу в кондитерський мішок і відсадити зефір на пергаментний папір. Форма і розмір на ваш розсуд.

 


Примітка: до однієї частини маси для зефіру було додано ожинового конфітюру (2 ст.л.), щоб надати зефіру рожевого кольору. 

11) Залиште зефір підсихати при кімнатній температурі протягом доби.

12) З'єднайте зефір попарно і присипте цукровою пудрою. Зберігайте зефір в ємності з кришкою.

Як приготувати зефір у дома. Рецепт зеифіру від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Для основи зефіру, замість яблучного пюре, можна використовувати будь-яке інше фруктове або ягідне пюре. Якщо зефір вам здається занадто солодким, спробудйте використовувати для основи кислі ягоди або фрукти.

Немає коментарів:

Дописати коментар