Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середу, 18 лютого 2015 р.

Рожева паста з соусом Болоньєзе.


Рожева паста з соусом Болоньєзе. Рецепт приготування за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096


Для романтичної вечері на день закоханих я приготувала їстівну валентинку з Спагеті ніжно-рожевого кольору і соусу а-ля Болоньєзе. Чому "а-ля"? Тому що наявні інгредієнти дещо відрізнялися від тих, що потрібні для оригінального рецепта. Традиційно соус Болоньєзе готується з яловичого фаршу та Панчетти(різновид свинячого бекону) і тушкувати його потрібно аж 3 години. А ще в Італії його ніколи не подають зі Спагеті, тільки з Тальятелле або Тальоліні. Сьогодні ми приготуємо і те і інше - і Спагеті і Тальятелле.



Інгредієнти для пасти (6 порцій):
Борошно - 400-450 г
Яйця - 3 шт.
Оливкова олія - 50 мл
Сіль - 0,5 ч.л.
Буряк - 100 г












Інгредієнти для соусу (3-4 порції):
Фарш свинячий - 300 г
Цибуля - 100 г
Морква - 100 г
Помідор - 100 г
Червоне вино - 50 мл
Вершки - 100 мл
Томатна паста 50 г
Спеції та сіль за смаком












Приготування:
1) Очищений буряк розріжте на невеликі шматочки і готуйте на пару використовуючи насадку пароварка протягом 25 хвилин. Подрібніть буряк до стану пюре за допомогою універсального подрібнювача. Для більш зручного та якісного подрібнення додайте оливкову олію або трохи води.

 




2) В чашу кухонної машини встановіть насадку гак для тіста. Висипте в чашу борошно та яйця. Встановіть кришку захисту від бризок і включіть швидкість на 2.

 


3) Додайте пюре з буряка та продовжуйте замішувати поки тісто не стане однорідним.



4) Зберіть тісто в кулю, оберніть плівкою та поставте у холодильник на 30 хвилин.

 


5) Встановіть насадку для розкочування тіста в положення 1. Розділіть тісто на 4-6 частин. Розкочуйте тісто при необхідності підсипаючи борошно і поступово зменшуючи товщину розкочування (для Спагеті до позначки "6", а для Тальоліні до позначки "7"). Отримані пласти тіста розріжте на 2-3 частини залежно від бажаної довжини макаронів.
Примітка: не розкочуйте все тісто одразу, так як тонкі пласти швидко підсихають.

 




6) Встановіть насадку для нарізки пасти. Пропустіть пласти тіста. Отримані макаронні вироби можна або розвісити для висихання на спеціальній підставці (або як у мене на вішалки), або можна пасту присипати борошном, зібрати у формі невеличких гнізд і викласти на дошку.


 

Примітка: так само можна дуже легко зробити з розкоченого тіста ось таки бантики, такі макарони звуться - Фарфале.

 


7) Для приготування соусу: подрібніть цибулю, моркву і помідор за допомогою насадки кухонний комбайн.



8) Перекладіть отриману масу у чашу кухонного машини. Встановіть насадку для помішування. Встановіть температуру на максимум і режим помішування (1). Готуйте 5 хвилин.



 


9) Додайте м'ясний фарш і готуйте ще 5 хвилин.



10) Додайте вино і доведіть до кипіння, щоб випарувався алкоголь.



11) Додайте томатну пасту, вершки і спеції. Зменшіть температуру до 96 оС. Тушкуйте із закритою кришкою протягом 45 хвилин на режимі помішування (2).





12) Відваріть пасту в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Щоб паста не злипалися після приготування, додайте у воду трохи рослинної олії. Готову пасту відкиньте на друшляк, але не промивайте. Подавайте до столу з соусом і тертим сиром Пармезан.

Рецепт приготування домашньої пасти



Ще один варіант подачі: Тальоліні з соусом Песто.

Макаронні вироби домашнього приготування. Легко з кухонною машиною Kenwood Coking Chef KM096

Немає коментарів:

Дописати коментар