Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

понеділок, 23 березня 2015 р.

Ароматне масло з черемшею. Корисний сезонний рецепт.

Рецепт приготування ароматного масла з черемшею. Рецепт для кухонних машин Kenwood.


Черемша відома своїми корисними властивостями ще з давнини. На весні це перше джерело вітаміну С, має до того ж бактерицидний ефект і поліпшує моторику кишечнику. Молоде листя черемші мають характерний часниковий запах і використовуються для приготування салатів, гарячих страв та випічки хліба і осетинських пирогів, а також є особливий різновид соусу песто з черемші.
Навіть якщо у вас немає можливості відправиться у весняний ліс на збір цієї чудової рослини, не втрачайте можливість, адже на ринку пучок черемші обійдеться зовсім недорого.

На жаль, сезон збору черемші дуже короткий, в кулінарії використовується тільки молоде листя і цибулини зібрані до цвітіння. Зберігається черемша, як і будь-яка зелень, не довго. Щоб розтягнути задоволення та зберегти всю користь, найкраще підходить цей простий рецепт масла з черемшею.


Інгредієнти:
Масло вершкове - 250 г
Черемша - 1 пучок (50-100 г)
Сік лимона - 2 ст.л.
Рослинна олія - ​​2 ст.л.
Зелена цибуля, петрушка, кріп - за бажанням
Сіль - 1 ч.л.











Приготування:

1) Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі, щоб воно було не занадто твердим. Черемшу та інші трави промийте, обсушити і розріжте на кілька частин.

2) Всю зелень, сіль, рослинну олію та сік лимона покладіть у кухонний комбайн і включіть кухонну машину на середню швидкість. Подрібнюйте декілька хвилин.

 


 


3) Зробіть паузу, відкрийте кухонний комбайн, щоб переконатися, що все листя подрібнилися, зберіть лопаткою зі стінок і подрібнюйте ще кілька хвилин, при необхідності.

 


4) Додайте м'яке вершкове масло і змішайте до однорідності 2-3 хвилини.

 


5) Покладіть суміш у кондитерський мішок і відсадити на дощку застелену харчовою плівкою. Поставте у морозилку на 1-2 години.

 


6) Заморожене масло з травами складіть у герметичні ємності і зберігайте в холодильнику або для тривалого зберігання в морозильній кмере.



Примітка: другий більш поширений в нашій країні варіант - це викласти суміш на харчову плівку або пергамент і сформувати у вигляді ковбаски. Охолодити у холодильнику і нарізати кружечками. Такий варіант більше підходить якщо плануєте намазувати масло на хліб.
Варіант з кондитерським мішком та заморожуванням, зручний тим, що масло розділене на невеликі порції, які зручно використовувати у різних стравах та подовати до столу, а заморозка дозволяє зберегти продукт на довгий час та використовувати в міру необхідності.

Рецепт масла з черемшею і травами від кулінарного блогу Cooking Chef Expert.



Масло з черемшею і травами відмінно підходить для вареної у мундирах або печеної картоплі, пасти, так само для м'ясних і рибних страв.
Покладіть кілька шматочків такого масла на підсмажений стейк - тающее масло додасть стейку соковитість та аромат трав і спецій.

Чудова особливість масла з черемшею у тому, що це фактично готовий соус до багатьох страв, який потрібно лише дістати з холодильника!

Немає коментарів:

Дописати коментар