Черемша
відома своїми корисними властивостями
ще з давнини. На весні це перше джерело
вітаміну С, має до того ж бактерицидний
ефект і поліпшує моторику кишечнику.
Молоде листя черемші мають характерний
часниковий запах і використовуються
для приготування салатів, гарячих страв
та випічки хліба і осетинських пирогів,
а також є особливий різновид соусу песто
з черемші.
Навіть
якщо у вас немає можливості відправиться
у весняний ліс на збір цієї чудової
рослини, не втрачайте можливість, адже
на ринку пучок черемші обійдеться зовсім
недорого.
На
жаль, сезон збору черемші дуже короткий,
в кулінарії використовується тільки
молоде листя і цибулини зібрані до
цвітіння. Зберігається черемша, як і
будь-яка зелень, не довго. Щоб розтягнути
задоволення та зберегти всю користь,
найкраще підходить цей простий рецепт
масла з черемшею.
Інгредієнти:
Масло
вершкове - 250 г
Черемша
- 1 пучок (50-100 г)
Сік
лимона - 2 ст.л.
Рослинна
олія - 2 ст.л.
Зелена
цибуля, петрушка, кріп - за бажанням
Сіль
- 1 ч.л.
Приготування:
1)
Вершкове масло дістаньте з холодильника
і залиште при кімнатній температурі,
щоб воно було не занадто твердим. Черемшу
та інші трави промийте, обсушити і
розріжте на кілька частин.
2)
Всю зелень, сіль, рослинну олію та сік
лимона покладіть у кухонний комбайн і
включіть кухонну машину на середню
швидкість. Подрібнюйте декілька хвилин.
3)
Зробіть паузу, відкрийте кухонний
комбайн, щоб переконатися, що все листя
подрібнилися, зберіть лопаткою зі стінок
і подрібнюйте ще кілька хвилин, при
необхідності.
4)
Додайте м'яке вершкове масло і змішайте
до однорідності 2-3 хвилини.
5)
Покладіть суміш у кондитерський мішок
і відсадити на дощку застелену харчовою
плівкою. Поставте у морозилку на 1-2
години.
6)
Заморожене масло з травами складіть у
герметичні ємності і зберігайте в
холодильнику або для тривалого зберігання
в морозильній кмере.
Примітка:
другий більш поширений в нашій країні
варіант - це викласти суміш на харчову
плівку або пергамент і сформувати у
вигляді ковбаски. Охолодити у холодильнику
і нарізати кружечками. Такий варіант
більше підходить якщо плануєте намазувати
масло на хліб.
Варіант
з кондитерським мішком та заморожуванням,
зручний тим, що масло розділене на
невеликі порції, які зручно використовувати
у різних стравах та подовати до столу, а заморозка дозволяє
зберегти продукт на довгий час та
використовувати в міру необхідності.
Масло
з черемшею і травами відмінно підходить
для вареної у мундирах або печеної
картоплі, пасти, так само для м'ясних і
рибних страв.
Покладіть
кілька шматочків такого масла на
підсмажений стейк - тающее масло додасть
стейку соковитість та аромат трав і
спецій.
Чудова
особливість масла з черемшею у тому, що
це фактично готовий соус до багатьох
страв, який потрібно лише дістати з
холодильника!
Немає коментарів:
Дописати коментар