Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середу, 24 червня 2015 р.

Швейцарська меренга.

Швейцарська меренга рецепт для кухонної машини Cooking Chef від Kenwood

Існує три основних типи меренги - французька, італійська та швейцарська. Французька меренга готується простіше простого - це по суті білки збиті з цукром. Італійська меренга вимагає трохи вправності, так як для неї необхідно приготувати цукровий сироп правильної консистенції (118 оС) і додати його під час збивання білків. Для швейцарської меренги білки з цукром збиваються на паровій лазні.

Спробувавши всі види меренги я зупинилася на швейцарській, так як вона сама щільна і стійка, відмінно тримає форму, а готувати її в кухонній машині з підігрівом одне задоволення: не потрібно морочитися з паровою лазнею; встановлюємо потрібну температуру та швидкість - і все, через 8-10 хвилин меренга готова!

Швейцарська меренга у "сирому" вигляді використовується для різної випічки і як основа для крему. А маленькі меренги (діаметром 1-2 см) застигають/висихають при кімнатній температурі, це дуже зручно, не потрібно включати духовку і витрачати зайву електроенергію. Такі маленькі меренги можна використовувати для декору тортів і тістечок або з'їсти їх як цукерки :-)


Інгредієнти:
Яєчні білки - 4 шт.
Цукор - 300 г
Сіль - 1/3 ч.л.

Натуральні наповнювачі:
Какао порошок - 1 ст.л.
Лимон (сік і цедра) - 1/4
Ягідний джем - 1 ст.л.








Приготування:

1) Обережно відокремте білки від жовтків. У чашу кухонної машини встановіть кришку захисту від пари та насадку віночок. Додайте білки, цукор і сіль.

 



2) Встановіть температуру 75 оС і швидкість збивання 4.

 


3) Коли температура досягне 50 оС швидкість автоматично зменшиться. Натисніть і утримуйте протягом 4 сек. кнопку імпульсного режиму "Р", щоб швидкість збивання збільшилася.



4) Через 3 хвилини вимкніть нагрів, повернувши регулятор температури на 0 оС. Швидкість збивання встановіть на 5 і знову скористайтеся кнопкою "Р" для переходу в режим збивання на високій температурі.

 


5) Збивайте ще приблизно 5 хвилин, поки маса ні стане біло-сніжна і блискуча з щільною стійкою текстурою.

 

 


Примітка: Меренга готова! Білки заварилися і швейцарську меренгу можна використовувати для кремів і мусів без подальшої термічної обробки. Так само меренгу можна використовувати для випічки коржів для тортів та інших кондитерських виробів, наприклад Павлова або Макарон.

6) Розділіть меренгу на порції та додайте, за бажанням, наповнювачі. Какао порошок і ягідний джем досить ретельно перемішати з білковою масою.


 


7) Лимонний сік і цедру попередньо подрібніть в мульти-подрібнювачи, щоб цедра віддала весь свій аромат. Потім процідіть через ситечко і рідину змішайте з меренгою.

 



8) Наповніть меренгою кондитерський мішок. На стіл, застелений пергаментним папером, відсадите невеликі меренги (1-2 см в діаметрі). Залиште підсихати приблизно на добу. Такі меренги виходять однорідними та хрусткими, не мають твердої скоринки. Підходять для декору або як окремий ласощі.


 


9) Великі меренги необхідно підсушувати у духовці розігрітій до 110 оС протягом 1 години. Такі меренги виходять хрусткі зовні і трохи м'які всередині.



Примітка: підсушені меренги можуть досить довго (1 місяць перевірено) зберігатися у герметичному контейнері в кухонній шафі. Не зберігайте меренги в холодильнику, там вони вбирають вологу та стають м'якими і не хрусткими.

Приклади застосування швейцарської меренги: морозиво з меренгою, декор торта, тістечка Павлова.







Немає коментарів:

Дописати коментар