Освіжаюче,
ароматне та вітамінний морозиво з
мандаринів.
Солодкість
і жирність морозива можна регулювати
на свій розсуд. Якщо мандарини занадто
кислі - додайте більше цукру, якщо
мандаринки солодкі як мед - тоді зменшіть
норму цукру, щоб отримати свіжий і легкий
смак. Вершки можна використовувати і
меншої жирності, але тоді потрібно
додати не два, а чотири яєчних жовтки.
Чим більше жирність - тим м'якше текстура
морозива, і навпаки, чим жиру менше - тим
більше в морозиві кристаликів льоду і
тим більше воно стає схожим на фруктовий
сорбет.
Інгредієнти:
Мандарини
- 10 шт.
Вершки
33% - 500 мл
Цукор
- 150 г
Жовтки - 2 шт.
Приготування:
Перший
етап - термічна обробка яєчних жовтків,
він не є обов'язковим, але дозволяє
убезпечити себе від бактерій сальмонели,
які можуть бути в яйцях.
1)
В чашу кухонної машини встановіть
захисну кришку і гнучкий збивач. Покладіть
яєчні жовтки і третину склянки цукру.
2)
Встановіть температуру 80 оС і швидкість
збивання 4.
3)
Коли температура досягне 70 оС, швидкість
автоматично знизиться, утримуйте
протягом 4 секунд кнопку імпульсного
режиму "Р", щоб швидкість збільшилася
до початкового рівня.
4)
Вимкніть нагрів, повернувши регулятор
температури на 0 оС. Зменшіть швидкість
до рівня 1. Додайте у чашу решту цукру та вершки. Перемішуйте до однорідності.
5)
Встановіть на чашу насадку сито для
протирання АТ930A, використовуйте дрібне
сито шорсткою стороною вгору. Увімкніть
машину на невисоку швидкість 1-2. Додайте
мандарини без шкірки. Через 3-5 хвилин
м'якоть відокремитися, а на ситі залишаться
тільки шкірки та насіння. Приберіть
насадку сито з чаші та трохи перемішайте
отриману суміш.
6)
Встановіть в кухонну машину насадку
морозивниця АТ957A. Увімкніть машину на
швидкість 1. Залийте суміш у чашу
морозивниці. Накрийте захисною кришкою.
Знадобитися 25-30 хвилин, щоб морозиво
загусло.
7)
Отримане м'яке морозиво можна їсти
відразу або перекласти в контейнер і
заморозити в морозильній камері до
твердого стану.
Подавайте
кульки морозива з листочками м'яти та меренгами. Рецепт швейцарської меренги
будить опублікований трохи пізніше.
Можна
також зробити декор з карамелі. Для
цього розтопіть в каструлі з товстим
дном 100 г цукру. Перевіряйте консистенцію
сиропу, капаючи його в тарілку з холодною
водою, повинна виходити тверда кулька.
Щоб зробити півсфери з карамелі, візьміть
звичайний металевий ополоник, змастіть
його невеликою кількістю рафінованої
олії і нанесіть карамель. Дайте трохи
охолонути і зніміть заготовку.
Відео з виготовлення декору з карамелі https://youtu.be/4wglOqKCAeA?t=18с
Немає коментарів:
Дописати коментар