Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середу, 29 квітня 2015 р.

Мандаринове морозиво

Рецепт морозива для кухонних машин Kenwood Cooking Chef KM096

Освіжаюче, ароматне та вітамінний морозиво з мандаринів.

Солодкість і жирність морозива можна регулювати на свій розсуд. Якщо мандарини занадто кислі - додайте більше цукру, якщо мандаринки солодкі як мед - тоді зменшіть норму цукру, щоб отримати свіжий і легкий смак. Вершки можна використовувати і меншої жирності, але тоді потрібно додати не два, а чотири яєчних жовтки. Чим більше жирність - тим м'якше текстура морозива, і навпаки, чим жиру менше - тим більше в морозиві кристаликів льоду і тим більше воно стає схожим на фруктовий сорбет.


Інгредієнти:
Мандарини - 10 шт.
Вершки 33% - 500 мл
Цукор - 150 г
Жовтки - 2 шт.












Приготування:

Перший етап - термічна обробка яєчних жовтків, він не є обов'язковим, але дозволяє убезпечити себе від бактерій сальмонели, які можуть бути в яйцях.

1) В чашу кухонної машини встановіть захисну кришку і гнучкий збивач. Покладіть яєчні жовтки і третину склянки цукру.

 


2) Встановіть температуру 80 оС і швидкість збивання 4.

 


3) Коли температура досягне 70 оС, швидкість автоматично знизиться, утримуйте протягом 4 секунд кнопку імпульсного режиму "Р", щоб швидкість збільшилася до початкового рівня.

 


4) Вимкніть нагрів, повернувши регулятор температури на 0 оС. Зменшіть швидкість до рівня 1. Додайте у чашу решту цукру та вершки. Перемішуйте до однорідності.

 

 


5) Встановіть на чашу насадку сито для протирання АТ930A, використовуйте дрібне сито шорсткою стороною вгору. Увімкніть машину на невисоку швидкість 1-2. Додайте мандарини без шкірки. Через 3-5 хвилин м'якоть відокремитися, а на ситі залишаться тільки шкірки та насіння. Приберіть насадку сито з чаші та трохи перемішайте отриману суміш.

 

 


6) Встановіть в кухонну машину насадку морозивниця АТ957A. Увімкніть машину на швидкість 1. Залийте суміш у чашу морозивниці. Накрийте захисною кришкою. Знадобитися 25-30 хвилин, щоб морозиво загусло.

 


7) Отримане м'яке морозиво можна їсти відразу або перекласти в контейнер і заморозити в морозильній камері до твердого стану.

 

Подавайте кульки морозива з листочками м'яти та меренгами. Рецепт швейцарської меренги будить опублікований трохи пізніше.

Фото-рецепт мандаринового морозива з меренгою


Можна також зробити декор з карамелі. Для цього розтопіть в каструлі з товстим дном 100 г цукру. Перевіряйте консистенцію сиропу, капаючи його в тарілку з холодною водою, повинна виходити тверда кулька. Щоб зробити півсфери з карамелі, візьміть звичайний металевий ополоник, змастіть його невеликою кількістю рафінованої олії і нанесіть карамель. Дайте трохи охолонути і зніміть заготовку.


 

 Відео з виготовлення декору з карамелі https://youtu.be/4wglOqKCAeA?t=18с

Мандаринове морозиво з карамельним декором від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Немає коментарів:

Дописати коментар