Сезон
кабачків у розпалі. Щоб заготовити
кабачки на зиму приготуйте кабачкову
ікру. Зробити ікру з кабачків зовсім не
складно, смак виходить як у магазинної,
але ж домашня ікра ще корисніше, адже
ви використовуєте тільки натуральні
інгредієнти без консервантів.
Інгредієнти:
Кабачки
- 1 кг
Морква
- 200 г
Цибуля
- 200 г
Болгарський
перець - 100 г
Олія
- 100 мл
Томатна
паста - 60 г
Цукор
- 50 г
Сіль
- 1,5 ч.л.
Чорний
перець і мелена паприка - 1 ч.л.
Приготування:
1)
Очистіть морквину і цибулю. Якщо кабачки
старі видаліть шкірку. Видаліть насіння
з перцю.
2)
На кухонну машину встановіть насадку
для нарізки кубиками MGX400. Подрібніть у
чашу кухонної машини цибулю та моркву.
Кабачки та перець подрібніть у іншу
ємність.
3)
Встановіть чашу з нарізаною цибулею та
морквою і додайте рослинну олію.
4)
Увімкніть режим безперервного помішування
(1) і максимальну температуру (140 оС).
Час 10 хвилин.
5)
Додайте кабачки та перець. Продовжуйте
обсмажувати при максимальній температурі
з автоматичним помішуванням ще 10 хвилин.
6)
Зменшіть температуру до 90 оС,
швидкість помішування на (3). Таймер на
45 хвилин. Накрийте кришкою.
7)
Перекладіть тушковані овочі в блендер
і поступово збільшуючи швидкість
подрібніть до однорідного стану.
8)
Додайте томатну пасту і перемішайте.
Примітка:
замість
томатної пасти можна використовувати
свіжі помідори, для цього їх потрібно
додати разом з кабачками.
9)
Перекладіть отримане пюре назад до
чаші. Додайте сіль, цукор і спеції.
10)
Встановіть температуру 100 оС
і режим безперервного помішування (1).
Доведіть до слабкого кипіння. Використовуйте
кришку захисту від бризок, так як ікра
може булькати.
11)
Відразу після закипання перекладіть
ікру в стерилізовані банки, щільно
закрийте кришками і поставте (догори
дном) остигати під рушником.
Немає коментарів:
Дописати коментар