Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середу, 5 серпня 2015 р.

Ікра з кабачків


Рецепт кабачкової ікри для кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096

Сезон кабачків у розпалі. Щоб заготовити кабачки на зиму приготуйте кабачкову ікру. Зробити ікру з кабачків зовсім не складно, смак виходить як у магазинної, але ж домашня ікра ще корисніше, адже ви використовуєте тільки натуральні інгредієнти без консервантів.


Інгредієнти:
Кабачки - 1 кг
Морква - 200 г
Цибуля - 200 г
Болгарський перець - 100 г
Олія - 100 мл
Томатна паста - 60 г
Цукор - 50 г
Сіль - 1,5 ч.л.
Чорний перець і мелена паприка - 1 ч.л.







Приготування:

1) Очистіть морквину і цибулю. Якщо кабачки старі видаліть шкірку. Видаліть насіння з перцю.



2) На кухонну машину встановіть насадку для нарізки кубиками MGX400. Подрібніть у чашу кухонної машини цибулю та моркву. Кабачки та перець подрібніть у іншу ємність.

 

 



3) Встановіть чашу з нарізаною цибулею та морквою і додайте рослинну олію.



4) Увімкніть режим безперервного помішування (1) і максимальну температуру (140 оС). Час 10 хвилин.

 




5) Додайте кабачки та перець. Продовжуйте обсмажувати при максимальній температурі з автоматичним помішуванням ще 10 хвилин.

  



6) Зменшіть температуру до 90 оС, швидкість помішування на (3). Таймер на 45 хвилин. Накрийте кришкою.

 




7) Перекладіть тушковані овочі в блендер і поступово збільшуючи швидкість подрібніть до однорідного стану.

 

 



8) Додайте томатну пасту і перемішайте.

 


Примітка: замість томатної пасти можна використовувати свіжі помідори, для цього їх потрібно додати разом з кабачками.

9) Перекладіть отримане пюре назад до чаші. Додайте сіль, цукор і спеції.

 

 


10) Встановіть температуру 100 оС і режим безперервного помішування (1). Доведіть до слабкого кипіння. Використовуйте кришку захисту від бризок, так як ікра може булькати.

 


11) Відразу після закипання перекладіть ікру в стерилізовані банки, щільно закрийте кришками і поставте (догори дном) остигати під рушником.

 

Рецепт ікри з кабачків від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Немає коментарів:

Дописати коментар