Простий
у приготуванні та за складомвими, але
від цього не менш елегантний десерт.
Мініатюрні версії відомого торта Анна
Павлова, зручні для подачі у формі
порційних тістечок. Міні Павлова можна
приготувати практично з будь-якими
м'якими фруктами і ягодами, як свіжими
так і консервованими (наприклад ананас
або персик). Тістечка Павлова - хороша
ідея якщо у вас залишилися невикористані
яєчні білки, після приготування інших
страв.
Інгредієнти
для безе:
Яєчні
білки - 4 шт.
Цукор
- 150 г
Ванільний
цукор або есенція - 10 г
Кукурудзяний
крохмаль - 1 ст.л.
Білий
оцет - 1 ч.л.
Інгредієнти
для начинки:
Вершки
33% - 200 мл
Цукор
або цукрова пудра - 50 г
Ягоди
або фрукти - 200 г
Приготування:
1)
Увімкніть духовку на 130 оС.
2)
Відокремте білки від жовтків. Встановіть
у чашу кухонної машини насадку віночок.
Додайте у чашу білки і збивайте на
швидкості 5.
3)
Збивайте до утворення м'яких піків,
додайте цукор і продовжуйте збивати
поки білкова маса ні стане білою та
гладенькою.
4)
Додайте крохмаль, оцет і ванільну
есенцію. Збивайте до однорідності.
5) На деці, застланному пергаментним
папером, сформуйте основу для тістечок
у формі гнізда/кошика, за допомогою
ложки або кондитерського мішка.
6)
Випікайте при температурі 110 оС
протягом 1,5 години. Після випікання
залиште безе у духовці з відкритими
дверцятами до повного охолодження.
7)
Охолоджені вершки збивайте у чаші
кухонної машини за допомогою насадки
віночок. Поступово збільшуйте швидкість.
Додайте цукрову пудру і продовжите
збивання до появи борозенок від віночка
на поверхні.
8)
Основу з безе наповніть збитими вершками
та прикрасите ягодами або шматочками
фруктів.
Подавати
до столу краще одразу!
Немає коментарів:
Дописати коментар