Як
зробити зі звичайного пісочного печива
щось біліше цікаве? Просто додати
шматочки шоколаду у тісто. Цей вид печива
дуже популярний в Америці, а за останні
роки його популярність стала всесвітньою.
Адже так просто приготувати це печиво
дома до чаю, а якщо вибрати якісне
вершкове масло, то печиво вийти не тільки
смачним, але і нешкідливим без транс-жирів,
яких багато у маргарині (для порівняння:
в молочному жирі 2-8,6% тарнс -жирив, а в
маргарині для випічки 20-40%).
Інгредієнти:
Борошно
- 2 ст.
Цукор
- 1 ст.
Масло
вершкове - 150 г
Яйця
- 2 шт.
Шоколад
темний - 50-100 г
Ванільний
цукор - 1 ч.л.
Розпушувач
- 1 ч.л.
Сіль
- 0,25 ч.л.
Приготування:
1)
Використовуючи к-образний збивач, в
чаші кухонної машини змішайте масло і
цукор. Масло має бути кімнатної температури
для кращого змішування. Якщо Ви забули
вийняти масло заздалегідь з холодильника,
тоді встановіть температуру на 30 оС і
швидкість на 3. Змішуйте до однорідності.
2)
Додайте яйця, ванільний цукор, розпушувач
і борошно. Змішуйте на швидкість 3 до
утворення м'якого пісочного тіста.
3)
Додайте шоколадну крихту або шоколадні
краплі (у мене кубики). Трохи перемішуйте.
4)
Тісто вийміть з чаші, сформуйте кулю,
оберніть харчовою плівкою і приберіть
в холодильник або морозилку на 30 хв.
5)
Застеліть деко пергаментом. Скачайте
в руках невеликі кульки, пріплюсніте
їх і викладіть на деко.
6)
Випікайте в розігрітій до 200 оС духовці
15-20 хвилин. До золотистої скоринки.
Приємного
чаювання!
Немає коментарів:
Дописати коментар