Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

вівторок, 2 вересня 2014 р.

Конфітюр з ожини з зірками.

Ягоди ожини вважаються навіть більш корисними, ніж малина, оскільки вони містять більше вітамінів групи Р, а так же важливі для організму людини пектинові речовини і біофлавоноїди, органічні кислоти. Багата ожина і мінеральними речовинами, такими як марганець, мідь, калій, фосфор, магній. Крім вітамінів групи Р, ожина також містить вітаміни А, В1, В2, Е, С і РР.

Рецепт приготування джему з ожини за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef


Щедрий урожай ожини дозволив не тільки заготовити на зиму велику кількість варення, але і поекспериментувати з різноманітними смаками. Додаючи до варення різні спеції можна отримати нові відтінки. Однією з найпопулярніших спецій для солодких страв, на ряду з корицею і ваніллю, є Бадьян або як його ще називають Зірчастий Аніс. Сушені плоди Бадьяна мають дуже ефектний вигляд зірочьок і приємний солодкувато-пряний аромат.

Фоторецепт джему з ожини


Зірчастий Аніс так само як і Аніс звичайний широко застосовуються в кулінарії і народній медицині. І крім приємного аромату має багато корисних властивостей.

Інгредієнти:
Ожина - 2 кг
Цукор - 1 кг
Пектин - 2 пакета
Бадьян - 2-3 зірочки

Бадьян має дуже інтенсивним ароматом і додавати в страви його необхідно відповідно з особистими смаковими уподобаннями. Я додаю побільше, так як мені ця пряність дуже подобатися. Вважається, що на 1 кг продукту досить одного промінчика зірочки. Тому вибір за вами.


Приготування:
1) Ягоди ретельно промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Встановіть насадку сито для просіювання і протирання AT930A з дрібним ситом шорсткою стороною до гори. Завантажити ягоди і накрити кришкою від розбризкування. Включити кухонну машину на швидкість (1). Процес протирання ягід крізь сито та відділення кісточок займе приблизно 10 хвилин. На ситі залишаться лише кісточки та шкірки, а сік та м'якоть потрапляє до чаши.

 


2) В ягідне пюре додайте пектин, встановіть захисну кришку від пари і насадку гнучкий збивач. Встановіть температуру на 100 оС і час приготування 20 хвилин. Поверніть регулятор швидкості на режим постійного помішування (1). Постійне автоматичне помішування забеспечіть рівномірне росповсюдження тепла та розчінення пектіну. Покі джем готується Ви можете почати стерелізацію банок.

Додайте натуральний згущувач пектін Встановить температуру, час приготування та режим безперервного помішування


3) Додайте цукор і бадьян. Встановіть температуру 100 оС, за допомогою таймера встановіть час 10 хвилин і режим помішування при приготуванні (3).

Додайте цукор та прянощіГотуйте ще 10 хвилин


4) Розлийте готовий конфітюр в стерилізовані банки, додайте в кожну банку по одному промінцю зірочки бадьяна. Закрийте щільно кришками, переверніть баночки догори дном, накрийте рушником і залиште в такому положенні остигати.

Рецепт конфітуру з ожини від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Завдяки антисептичним властивостям бадьяна, варення з додаванням цієї пряності може зберігатися до 3-х років, не має зіпсуватися і не засахарітся.

Немає коментарів:

Дописати коментар