Замороження
визнане одним з найефективніших способів
тривалого зберігання продуктів, до того
ж цей метод найбільш беспечний: при
заморожуванні зберігається найбільша
кількість вітамінів.
Щоб зберегти всю користь свіжих сезонних продуктів, а так же заощадити гроші і час, робіть домашні заморожені напівфабрикати. Овочі, фрукти та ягоди - дешевше і корисніше в період їх природного дозрівання (влітку або на початку осені). До того ж домашні заготовки дозволяють готувати дуже швидко, адже продукти вже очищені і нарізані.
Ось
лише кілька прикладів страв, яки можно
приготувати: суп з фрикадельками, овочеве
рагу, філе індички на пару з овочами.
Примітка: м'ясні та овочеві напівфабрикати можна заготовляти цілеспрямовано або в процесі приготування інших страв. Наприклад, якщо Ви готуєте котлети, візьміть трохи більше м'яса, приготуйте фарш, приготуйте котлети, а з зайвого фаршу сформуйте фрикадельки для заморозки. Наприклад, в цій замітці, заготівля овочів відбувалася, як частина приготування овочевого рагу. Просто наріжте більше продуктів, ніж необхідно для приготування, а надлишок заморозьте. Так Ви заощадите час, принанні на митті інструментів та робочих поверхонь ;-)
Свіжі
овочі можна заморожувати різними
способами: цілком, нарізаними кружечками,
перетертими на тертці, або навіть у
формі пюре. Все залежить від типу
продуктів і особистих звичок у кулінарії.
Я знаходжу дуже зручним заморожувати
овочі нарізаними кубиками. По-перше їх
зручно зберігати, вони не сильно
злипаються при заморожуванні та їх
легко розділити. По-друге ця форма
підходить для величезного розмаїття
страв: супи, рагу, салати, начінки для
пирогів. Овочі омжно заморожувати у
вигляді готових сумішей або кожен
окремо, так буде зручніше їх комбінувати
в стравах.
Приготування:
1)
Овочі помийте, обсушіть і видаліть
плодоніжки та очистити шкірку при
необхідності.
2)
Встановіть на кухонну машину насадку
для нарізки кубиками MGX400. Нарізайте
овочі на середній швидкості (3-5).
3)
Видаліть залишки продукту з ножів
насадки за допомогою спеціального
штовхача.
4)
Нарізані овочі розкладіть в поліетиленові
пакети, наповнюючи їх на половину. Пакети
щільно зав'яжіть і покладіть в морозильну
камеру на бік.
5)
На наступний день, вже заморожені пакети
з овочами злегка розімніть руками, щоб
розділити злиплі шматочки.
6)
Зберігайте заморожені овочі в щільно
закритих пактах в морозильній камері.
Примітка:
овочеві
напівфабрикати для приготування різних страв можна (та навідь краще)
використовувати не розморожуючи.
М'ясні заготовки
Щоб
по справжньому швидко і лего готувати,
зробіть домашні напівфабрикати з
м'ясного фаршу. Це дозволить завжди мати
під рукою необхідні інгредієнти і в
будь-який момент швидко приготувати
обід або вечерю. Можна зробити заготовки
для: котлет, тефтелек, фрикадельок та
готувати з них якісну домашню їжу.
Приготування:
1)
Приготуйте м'ясний фарш з допомогою
насадки м'ясорубка AT950.
2)
Встановіть насадку кухонний-комбайн з
ножем і подрібніть цибулю і часник.
3)
Покладіть фарш в кухонний-комбайн,
додайте сіль і спеції за смаком, яйце.
Так само можна додати білий хліб
розмочений в молоці - це зробить фарш
більш м'яким і соковитим. Змішайте до
однорідності.
4)
Сформуйте з фаршу вироби бажаної форми
і розміру, викладаючи їх на дошку або
деко, застелені поліетиленовими пакетами,
щоб вироби не примерзли до поверхні (ці
ж пакети потім використовуйте для
зберігання).
5)
Помістіть в морозильну камеру на кілька
годин або на день.
6)
Заморожені напівфабрикати розфасуйте
порційно в поліетиленові пакети, щільно
зав'яжіть і зберігайте в морозильній
камері.
Немає коментарів:
Дописати коментар