Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

четвер, 2 жовтня 2014 р.

Домашні заготовки (заморожені напівфабрикати)

Замороження визнане одним з найефективніших способів тривалого зберігання продуктів, до того ж цей метод найбільш беспечний: при заморожуванні зберігається найбільша кількість вітамінів.

Щоб зберегти всю користь свіжих сезонних продуктів, а так же заощадити гроші і час, робіть домашні заморожені напівфабрикати. Овочі, фрукти та ягоди - дешевше і корисніше в період їх природного дозрівання (влітку або на початку осені). До того ж домашні заготовки дозволяють готувати дуже швидко, адже продукти вже очищені і нарізані.

Ось лише кілька прикладів страв, яки можно приготувати: суп з фрикадельками, овочеве рагу, філе індички на пару з овочами.



Примітка: м'ясні та овочеві напівфабрикати можна заготовляти цілеспрямовано або в процесі приготування інших страв. Наприклад, якщо Ви готуєте котлети, візьміть трохи більше м'яса, приготуйте фарш, приготуйте котлети, а з зайвого фаршу сформуйте фрикадельки для заморозки. Наприклад, в цій замітці, заготівля овочів відбувалася, як частина приготування овочевого рагу. Просто наріжте більше продуктів, ніж необхідно для приготування, а надлишок заморозьте. Так Ви заощадите час, принанні на митті інструментів та робочих поверхонь ;-)

Швидка та якісна нарізка кубикамиКухонний комбайн Kenwood Cooking Chef

Овочеві заготовки

Свіжі овочі можна заморожувати різними способами: цілком, нарізаними кружечками, перетертими на тертці, або навіть у формі пюре. Все залежить від типу продуктів і особистих звичок у кулінарії. Я знаходжу дуже зручним заморожувати овочі нарізаними кубиками. По-перше їх зручно зберігати, вони не сильно злипаються при заморожуванні та їх легко розділити. По-друге ця форма підходить для величезного розмаїття страв: супи, рагу, салати, начінки для пирогів. Овочі омжно заморожувати у вигляді готових сумішей або кожен окремо, так буде зручніше їх комбінувати в стравах.

Приготування:
1) Овочі помийте, обсушіть і видаліть плодоніжки та очистити шкірку при необхідності.

Кухонна машина Kenwood Cooking Chef KM086 

2) Встановіть на кухонну машину насадку для нарізки кубиками MGX400. Нарізайте овочі на середній швидкості (3-5). 

 

 

  


3) Видаліть залишки продукту з ножів насадки за допомогою спеціального штовхача.

 

4) Нарізані овочі розкладіть в поліетиленові пакети, наповнюючи їх на половину. Пакети щільно зав'яжіть і покладіть в морозильну камеру на бік.


5) На наступний день, вже заморожені пакети з овочами злегка розімніть руками, щоб розділити злиплі шматочки.

6) Зберігайте заморожені овочі в щільно закритих пактах в морозильній камері.

Примітка: овочеві напівфабрикати для приготування різних страв можна (та навідь краще) використовувати не розморожуючи.

М'ясні заготовки

Щоб по справжньому швидко і лего готувати, зробіть домашні напівфабрикати з м'ясного фаршу. Це дозволить завжди мати під рукою необхідні інгредієнти і в будь-який момент швидко приготувати обід або вечерю. Можна зробити заготовки для: котлет, тефтелек, фрикадельок та готувати з них якісну домашню їжу.

Приготування:
1) Приготуйте м'ясний фарш з допомогою насадки м'ясорубка AT950.

Насадка м'ясорубка до кухонного комбайну Кенвуд 

2) Встановіть насадку кухонний-комбайн з ножем і подрібніть цибулю і часник.

Подрібнення у кухонному комбайні 

3) Покладіть фарш в кухонний-комбайн, додайте сіль і спеції за смаком, яйце. Так само можна додати білий хліб розмочений в молоці - це зробить фарш більш м'яким і соковитим. Змішайте до однорідності.

Приготування фаршу

4) Сформуйте з фаршу вироби бажаної форми і розміру, викладаючи їх на дошку або деко, застелені поліетиленовими пакетами, щоб вироби не примерзли до поверхні (ці ж пакети потім використовуйте для зберігання).


5) Помістіть в морозильну камеру на кілька годин або на день.


6) Заморожені напівфабрикати розфасуйте порційно в поліетиленові пакети, щільно зав'яжіть і зберігайте в морозильній камері.





Немає коментарів:

Дописати коментар