Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

вівторок, 10 лютого 2015 р.

Торт кавово-карамельний.


Рецепт приготування кавового торту із карамельною глазур'ю, за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096


Помірно солодкий торт з ароматом кави та карамельною глазур'ю.







Інгредієнти для бісквіта:
Цукор або цукрова пудра - 1 стакан
Борошно - 1 склянка
Яйця - 5 шт.
Какао - 2 ст.л.
Розчинна кава - 1 ст.л.





Інгредієнти для сметанного крему:
Сметана жирна (не кислая) - 400 г
Цукрова пудра - 100-150 г
Кава еспрессо - 100 мл
Желатин - 10 г
Курага - 200 г






Інгредієнти для просочення:
Кава еспрессо - 100 мл
Цукор - 1-2 ст.л.
Сік апельсина - 30 мл
Ром або бренді - 30 мл









Інгредієнти для карамельної глазурі:
Цукор - 1 склянка
Молоко - 1 стакан
Масло вершкове - 30 г
Желатин - 5 г
Кукурудзяний крохмаль - 2 ч.л.
Ванільний цукор - 10 г
Лимонний сік - 1 ст.л.





Приготування:

1) Для приготування бісквіта, відокремте білки від жовтків. Збивайте жовтки з половиною цукрової пудри, до отримання однорідної світлої маси.

 


2) Збийте білки з маленькою щіпкою солі за допомогою насадки віночок до стану м'яких піків. Додайте залишившуюся половину склянки цукрової пудри і збийте до стійких піків.

 


3) Змішайте в мисці борошно і какао. З'єднайте збиті білки і жовтки. Просійте борошно з какао і додайте розчинну каву. Акуратно перемішайте.

 


4) Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном або манною крупою. Викладіть тісто та випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 180 оС, впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною зубочисткою.



5) Готовий бісквіт остудіть на решітці. За допомогою кільця обріжте краї до потрібного діаметру і розділіть на два коржі. Обрізки не викидайте.



6) Для приготування сметанно-кавового крему. Замочіть желатин у холодній воді на 5-10 хвилин. Приготуйте міцну каву еспрессо. Додайте в гарячу каву набряклий желатин і перемішайте до повного розчинення.



7) У чаші кухонної машини збийте на невеликій швидкості сметану і цукрову пудру. Додайте каву з желатином і ще трохи збийте. Приберіть крем у холодильник.

 


 


8) Приготуйте просочення: змішайте каву еспрессо, цукор, ром і сік апельсина.
Покладіть на дно форми бісквітний корж і просочіть його отриманої кавовим сиропом.

 


9) Смажте кремом, присипте курагою, порізаної невеликими кубиками. 

 


10) Обрізані краї бісквіта наріжте шматочками приблизно 2х2 см, полийте сиропом, змішайте з кремом і викладіть у форму. Присипте курагою.

 



11) Верхній корж просочіть кавовим сиропом і нанесіть крем. Покладіть корж у форму кремом до низу і трохи притисніть, щоб начинка торта рівномірно розподілилася і небуло пустот. Поставте торт у холодильник на 1-2 години.


11) Для приготування карамельної глазурі: замочіть желатин в холодній воді на 5-10 хвилин. Змішайте молоко і крохмаль, щоб не було грудок.
Покладіть цукор і лимонний сік у сковороду або у каструльку з товстим дном. На сильному вогні розплавте цукор, помішуючи, доведіть до насиченого коричневого кольору. Зменшіть вогонь і додайте молоко та вершкове масло, перемішайте до однорідності (1-2 хвилини). Приберіть з вогню, додайте желатин і перемішайте до його повного розчинення. При необхідності процідіть карамель крізь сито та дайте охолонути до 30 оС.

12) Вийміть торт з форми і змастіть поверхню кремом. Що б рівномірно розподілити крем, зручно використовувати шпатель і підставку що обертается.

 


13) Перекладіть торт на решітку, встановіть решітку на блюдо або деко.
Вилийте зверху остигнулу карамельну глазур і рівномірно розподіліть шпателем по всіх поверхнях. Може знадобитися повторити процедуру для отримання більш рівномірного покриття.

 


14) Зніміть торт з решітки за допомогою великої лопатки. Декоруйте шоколадом на ваш розсуд.

Фоторецепт торта Кава-карамель від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Бажано дати настоятися у холодильнику кілька годин.
Якщо вдасться втриматися, щоб не з'їсти його відразу ж ;-)

Немає коментарів:

Дописати коментар