Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Паска з італійськими нотками


Рецепт прготування великодньої випічки за допомогою кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM096

У нашої паски є близький родич - італійський Панеттоне (panettone). Панеттоне і по вигляду і за змістом дуже схожий на наш куліч: відрізняється лише насиченим цитрусовим ароматом і ще тим, що в Італії його печуть на Різдво, а не на Великдень. Для приготування Панеттоне використовують спеціальний сорт борошна - Манітоба, який забезпечує тісту еластичність за рахунок високого вмісту білків, а м'якуш виходить пишний, з великими порами. Але в наших умовах можна замінити на борошно вищого сорту - хоча текстура вийде більш дрібно-пористої, ніж у оригінального італійського Панеттоне, але смак все одно буде чудовий.




Інгредієнти для опари:
Борошно - 200 г
Молоко - 150 мл
Цукор - 1 ст.л.
Дріжджі сухі - 14 г












Інгредієнти для тіста:
Борошно - 200 г
Цукор - 150 г
Масло вершкове - 100 г
Яєчні жовтки - 4 шт.
Апельсин - 1 шт.
Апельсиновий Лекер - 50 г (був замінений на сік апельсина)
Ванільний цукор - 1 пакетик
Сіль - щіпка







Додаткові інгредієнти:
Рослинна олія - ​​50 г (для змащування форм і поверхонь)
Родзинки і цукати - 150 г
Коньяк або ром - 50 мл


Інгредієнти для глазурі:
Яєчний білок - 1 шт.
Цукрова пудра - 120 г
Лимонний сік - 1 ст. л.






Приготування:

1) Ізюм та цукати необхідно заздалегідь замочити в коньяку або ромі, приблизно на добу.



2) Для приготування опари налийте в чашу кухонного машини молоко і встановіть температуру 38 оС.


 


3) Додайте дріжджі, цукор і борошно. Замісіть до однорідності на невеликій швидкості.

 



4) Накрийте чашу кришкою або рушником і поставте в тепле місце на 3-4 години.

 


5) Встановіть чашу з опару і насадку гак для тіста. Увімкніть заміс на невисокій швидкості (1-2) і додавайте яєчні жовтки по одному.

 


6) Додайте цукор і просіяне борошно. Продовжуйте заміс.



7) Додайте вершкове масло кімнатної температури, порізане невеликими кубиками.



8) Додайте сіль, ванільний цукор, сік і цедру апельсина.

 



9) Замішуйте на невеликій швидкості (1-2) протягом 10-15 хвилин.
Тісто не повинно рватися, продовжуйте заміс поки тісто не стане пружним і тягучим як на фото.

 


10) Додайте родзинки і цукати і ще трохи перемішайте. Поставте чашу в тепло на 15 хвилин.

 


Примітка: здобне тісто дуже чутливо до перепадів температури, тому в кухні бажано забезпечити тепло і відсутність протягів.

11) Викладіть тісто на поверхню змащену олією. Акуратно розтягніть і складіть конвертиком кілька разів, так тісто насититься киснем.

 


12) Покладіть назад в чашу і приберіть в тепло ще приблизно на 1 годину. Тісто має збільшитися вдвічі.



13) Розділіть тісто на частини, сформуйте кульки і покладіть їх у форми для випікання. Форма має бути заповнена на одну третину.



Примітка: якщо немає спеціальних паперових форм для випічки Панеттоне і Пасок, то скористайтеся будь-якими металевими формами циліндричної форми, застеліть дно і стінки пергаментом і змастіть рослинною олією.

14) Накрийте форми плівкою і залиште підходити (приблизно 1 годину).



15) Випікайте в духовці розігрітій до 180 оС протягом 35-45 хвилин в залежності від розміру випічки. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.

 


16) Панеттоне прийнято підвішувати вгору-ногами, щоб він не втратив пишність. До повного охолодження.

Примітка: зазвичай панеттоне перед випічкою надрізають зверху хрест-на-хрест, щоб утворилася так звана "корона", або прикрашають мигдальними пластівцями. Але ми зробимо наш традиційний великодній декор з білою глазур'ю.

17) Для приготування глазурі в чаші кухонної машини збийте один яєчний білок, цукрову пудру і сік лимона, до утворення густої, пишною і білосніжною маси. Для цього знадобитися збивати на високій швидкості (5-6) протягом 5-10 хвилин.

 



18) Покрийте випічку глазур'ю і декорують на свій смак.

Рецепт Паскі Панеттоне від кулінарного блогу Cooking Chef Expert


Зі світлим святом Великодня!

Немає коментарів:

Дописати коментар