Власний досвід з приготування різноманітних страв за допомогою кухонної машини KENWOOD Cooking Chef KM086.

середа, 11 червня 2014 р.

Італійський десерт Панакота (Panna Cotta) з малиновим соусом.



Дуже простий у приготуванні десерт, якби його не потрібно було охолоджувати у холодильнику, я б віднесла його до експрес-рецептів, так як на саме приготування знадобитися не більше 15 хвилин.

Рецепт с фото. Панакота (Panna Cotta). Кухонна машина Kenwood Cooking Chef KM086.



Панакота. інгредієнти. Рецепт для кухонной машини Kenwood
Інгредієнти:
Вершки 25% - 300 мл
Молоко - 250 мл
Цукор - 150 г
Желатин 6 листків (або 12-15 г порошку)
Ваніль - 1/2 стручка
Ягоди - 200 г (заморожена малина)








Приготування:
1) Желатин замочуємо у холодній воді і залишаємо на кілька хвилин.
Замочіть желатин у холодній воді

2) У чашу кухонної машини встановлюємо вінчик. Заливаємо молоко. Розрізаємо вздовж стручок ванілі і витягаємо насіння, додаємо їх в молоко. Встановлюємо температуру 140 оС і режим постійного помішування (1).
Встановіть температуру приготування 140 градусівДодайте у чашу кухонної машини молокоРозріжте стручок ванілі

3) За хвилину молоко закипить. Додаємо 2/3 (100 г) цукру, 1/3 (50 г) залишаємо для соусу. Зменшуємо температуру до 90 оС. Додаємо в чашу желатин і варимо ще 5 хвилин при режимі помішування (1).
Додайте желатин до чаші кухонної машини Kenwood Cooking Chef KM086

4) Додаємо вершки і відключаємо підігрів. Встановлюємо регулятор швидкості на (min) ще на 3 хвилини, щоб всі інгредієнти добре змішалися.
Змішайте інгредієнти у чаші кухоного комбайну
5) Розливаємо суміш по склянках і відправляємо у холодильник до повного застигання рецепті рекомендують 4-6 годин, але може вистачити і 2 годин).
Суміш розлийте у форми
6) Подрібнюємо ягоди з цукром використовуючи насадку мульти-подрібнювач. І протираємо отриманий соус через ситечко, що б відокремити насіння. Для цього етапу зручніше було б використовувати насадку «сито для протирання» вона і подрібнює і кісточки відокремлює, але так як у мене зовсім мало ягід, то використовувати велике сито не доцільно.
Приготування малинового соусуНасадка універсальний подрібнювач АТ320 для кухонних машин KenwoodПодрібнення з використанням імпульсного режиму

7) Що б витягти застиглу панакота зі склянки, поміщаємо її на 30 секунд у гарячу воду. Потім перевертаємо на тарілку і трохи встряхиваем при необхідності.

Панакота пошаговий рецептPanna Cotta

8) Поливаємо зверху ягідним соусом і прикрашаємо листками м'яти.

Ніжний вершковий десерт готовий!
Панакоту можна готувати з різноманітними соусами: ягідні, фруктові сиропи, карамель і шоколад. Безмежне поле для кулінарної творчості.

Рецепт Панакоти від Cooking Chef Expert


P.S. Це злегка спрощений рецепт Панакоти: в оригинальному рецепті рекомендують охолодити суміш у холодильнику, а потім ще раз збити і вже тоді розлити по склянках і охолодити до повного застигання. Але я перевіряла у Інтернеті і виявила, що цей етап все опускають, навіть італійські шеф-кухарі. Хоча якщо подумати - це могло б додати десерту пористу, повітряну текстуру. Наступного разу обов'язково спробую - охолодити і збити, і звичайно ж відзвітую тут в блозі про отриманому результаті ;-)

Немає коментарів:

Дописати коментар