Всім відомо, що кожна господиня готує борщ по своєму, хтось тре на тертку , хтось нарізає соломкою (до речі
, саме так готуватися борщ в моїй родині вже кілька поколінь) , але я вирішила відступити від цієї традиції і приготувати оригінальний борщ. Для цього рецепта я вирішила покришити всі інгредієнти кубиками. Дивіться, що з цього вийшло ;-)
інгредієнти:
м'ясо на кістці телятина і
свинина - 300 г
вода 1,5 л
буряк - 200 г
морква - 200 г
картопля -200 г
капуста - 200 г
лук -100 г
томатна паста - 1 ст.л.
оцет - 1 ст.л.
сіль, лавровий лист , чорний перець - за смаком
Приготування:
1 ) М'ясо викладемо в чашу кухонної машини,
заллємо водою, встановимо температуру 140 оС
і режим помішування ( 3 )
2 ) Встановимо на таймері 10 хвилин,
саме стільки часу знадобитися для того, щоб вода почала закипати , а значить потрібно зняти пінку.
3 ) Додаємо спеції і варимо бульйон ще
20 хвилин. У цей час можна почистити всі овочі.
4 ) Чашу кухонної машини знімаємо і відставляємо в сторону.
Встановлюємо на кухонну
машину насадку для нарізки кубиками MGX400. Нарізаємо всі овочі
по черзі. Буряк я ріжу
в кінці, щоб інші овочі не забарвилися буряковим соком (хоча після приготування борщу все буде червоного кольору, але з
точки зору естетичного задоволення, нарізаємо буряк останнім).
5 ) Знімаємо насадку для нарізки,
встановлюємо чашу з бульйоном (не забуваємо одягнути захисну кришку). Встановимо температуру 140 оС
і режим помішування (3). Доведемо до кипіння і закладаємо буряк. Обов'язково додаємо 1 столову
ложку оцту, щоб буряк не втратила свій
колір.
Варимо 10 хвилин.
7 ) Додаємо картоплю і варимо ще 5 хвилин.
8 ) Додаємо капусту і варимо ще
5 хвилин.
9 ) Обсмажуємо цибулю на олії
до золотистого кольору, додаємо томатну
пасту і трохи води, щоб паста добре розійшлася. Отриману піджарку додаємо в борщ і доводимо
до кипіння.
Борщ готовий!
Час термічної обробки - 1 годину, плюс пауза для нарізки овочів - 5 хвилин. Колір виходить незвичайно насиченим.
P.S. Для тих, хто не готовий
до експериментів, і вважає
за краще традиційний вид борщу, нарізаного соломкою або натертого на тертку,
в комплекті кухонної машини є універсальна насадка кухонний комбайн. Використовуючи диск для нарізки
типу жульен можна отримати відмінну соломку середнього розміру. Для тих хто любить перетирати овочі, підійде диск для крупної
терки.А якщо
подрібнити готовий
борщ в блендері, то вийти взагалі
«борщ-пюре» або«крем-борщ». До речі, цікава ідея - наступного разу спробую ;-)
Немає коментарів:
Дописати коментар